Je koffie zonder melk en suiker drinken scheelt je zóveel calorieën

melk

Je drinkt je koffie nooit meer anders

Koffie, een bakkie pleur, troost, leut, slemp, slobber met of zonder melk en suiker: het maakt niet uit hoe je het noemt; wij kunnen niet zonder. Maar wanneer je je koffie drinkt met melk en suiker kunnen al die kopjes koffie aantikken qua calorieën. 

En hoe zit het met de cappuccino’s en de latte’s?

Koffie met suiker en melk

Een zwarte koffie bevat 0 calorieën. De meest gezonde keuze, maar veel mensen prefereren toch een bakkie pleur met suiker en koffiemelk. Maar, dat geeft natuurlijk wel wat extra calorieën. Een suikerklontje bevat 20 calorieën en een scheutje koffiemelk gemiddeld zo’n 10 calorieën. Een kopje koffie met alles erin bevat dus 30 calorieën, per dag is dat bij vier kopjes koffie zo’n 120 calorieën -ja, we weten heus wel dat je veel koffie drinkt-.

Cappuccino’s en latte’s
Op zich niet eens heel veel, maar hoe zit dat met de lekkere cappuccino’s en latte macchiato’s? Wanneer je een dergelijke koffie maakt of buiten de deur haalt zit er vaak veel meer melk in. Een grote cappuccino bevat dan ook 32 calorieën en zelfs 52 als je er een klontje suiker aan toevoegt. Een grote latte macchiato telt 75 calorieën, met suiker 95. Drink je vier van deze koppen per dag, dan zit je al gauw op 380 calorieën. Veel meer dus dan het kopje zwarte koffie.

Sojamelk
Dit aantal wordt nog meer wanneer je de gewone melk verruilt voor sojamelk: een ‘grande latte’ van de Starbucks bevat maar liefst 160 (!) calorieën. Drink je hiervan twee per dag, dan zit je dus op een schokkende 320 calorieën per dag en 2240 calorieën per week. Natuurlijk moedigen we je aan om vooral te eten en te drinken wat je lekker vindt, maar mocht je een beetje op de calorie-inname willen letten, kies dan dus vooral voor zwarte koffie.

Lees ook: Bakkie pleur gehad? Zo kom je van je koffieadem af!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay