Vaak last van een koude neus? Dan werk je gewoon te hard


Jij werkt gewoon veel te hard

Dat je neus koud is wanneer je buiten bent, is vrij logisch. De temperaturen zitten momenteel dichtbij het vriespunt, dus na een wandeling buiten met de hond, voelt je neus nu eenmaal wat kouder. Maar als je eenmaal binnenzit zou-ie wel wat warmer moeten worden. Heb jij daarentegen alsnog een ijskoude neus wanneer je werkt? Dan werk je waarschijnlijk te hard.

Heb jij weleens last van een ijskoude neus?

Neuzenonderzoek

Een onderzoek doen naar de temperatuur van neuzen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is precies waar wetenschappers van de Universiteit in Nothingham hun boterham mee verdienen. Veertien vrijwilligers voerden voor het onderzoek verscheidene taken uit en terwijl ze dit deden werden ze in de gaten gehouden met een warmtecamera.

Koude neus

De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat mensen die moeite moesten doen voor het uitvoeren van de taak een koude neus kregen. De verklaring hiervoor was eigenlijk heel erg logisch. Als je over een moeilijke opdracht moet nadenken, hebben je hersenen genoeg bloed nodig om na te denken. De bloedcirculatie naar je neus vermindert daardoor wat waardoor je een koude neus krijgt. Bloed houdt je lichaam namelijk ook warm. Om diezelfde redenen kun je ook erg koude handen krijgen wanneer je een pittige taak uitvoert.

Lees ook: Koukleum? Je hebt nooit meer koude voeten met deze heerlijke deken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pixabay