Maak je geen zorgen, lachrimpeltjes zijn goed voor je!

lachrimpeltjes
Wees trots op je lachrimpeltjes

We kunnen met dure crèmes smeren, maar rimpels doen vroeg of laat echt wel hun intrede. Sommige vrouwen zijn er doodsbenauwd voor, want stel je voor dat mensen je rimpels zien. Maak je geen zorgen, als we een bepaalde leeftijd hebben bereikt hebben we ze allemaal! Daarnaast hebben Canadese onderzoekers een onderzoek gepubliceerd waardoor je misschien iets trotser bent op je leuke lachrimpeltjes.

Wees trots op je lijf!

Kraaienpootjes

Het onderzoek, verricht door de Western University of Ontario focuste op kraaienpootjes rond je ogen. Deze rimpeltjes zie je bij jonge mensen als ze lachen of tegen de zon in kijken, bij veel oudere mensen zijn ze standaard zichtbaar. Vooral vrouwen vinden dit niet leuk, maar uit onderzoek blijkt dat deze lachrimpeltjes juist heel veel goeds doen voor ons gezicht. Zo lijk je met deze kraaienpootjes veel oprechter.

Karakter

Rimpels geven je gezicht juist karakter. In het onderzoek kregen 28 proefpersonen foto’s te zien van mensen met kraaienpootjes. Er zaten een paar foto’s tussen waarbij de lachrimpeltjes waren weggehaald door middel van photoshop. De proefpersonen gaven aan dat ze dachten dat de mensen mét rimpels hun ware emoties toonden, terwijl de mensen zonder rimpels dat niet deden.

Belangrijk

Ook moesten de proefpersonen door een soort verrekijker kijken waarbij ze met het ene oog een foto mét rimpeltjes zagen en met het andere oog zonder. Je hersenen moeten dan nadenken welke foto je eigenlijk moet zien en gaat zich dus focussen op de belangrijkste. Wat bleek? Onze hersenen geven aan dat de foto met rimpels ‘belangrijker’ is. Onze natuur zegt ons dus dat mensen met rimpeltjes oprechter zijn. Hoofdonderzoeker Malek trekt hieruit de conclusie dat mensen met rimpels oprechter overkomen, omdat de aanschouwer de ‘ware’ emoties kan aflezen van het gezicht.

Trots

Wees dus trots op je lachrimpeltjes, want ze laten zien dat jij hebt geleefd en emoties toont. Mensen vertrouwen je dan sneller, omdat jouw glimlach oprecht is. Lach er dus vrolijk op los en wees blij met jezelf!

Lees ook: Kinderpsycholoog legt uit: zo ga je met de woedeaanvallen van je kind om

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels