Last van de griep? Deze supplementen zorgen ervoor dat het sneller over gaat

griep-supplementen

Snel naar de supermarkt!

In deze tijd van het jaar ligt de griep al snel op de loer, en dan kom je er helaas niet snel van af. Het beste is om thuis te blijven en uit te zieken, maar het is mogelijk om het proces iets te versnellen. En dat doe je door bepaalde supplementen te slikken. 

Korte ziekteperiode

Controleer je badkamerkastje maar goed, want de kans is groot dat je een paar wonderpillen al in huis hebt. Volgens Jaap Seidell, hoogleraar Gezondheid en Voeding, doe je er namelijk goed aan om vitamine C en zinktabletten te slikken. Deze kunnen namelijk bijdragen aan een korte ziekteperiode.

Vitamine C

Waarom vitamine C? Deze vitamine staat bekend als de ‘weerstandsvitamine’, en dat is met een goede reden. Het stimuleert namelijk de vorming van witte bloedcellen, die een belangrijk onderdeel zijn van je immuunsysteem en je weerstand. Merk je dat je de eerste griepverschijnselen krijgt? Begin dan met slikken van vitamine C.

Zink

Naast vitamine C, kan zink ook helpen als je de griep hebt. Het kan namelijk de duur en de symptomen van de griep verminderen. Zink is immers een sterke anti-oxidant die een antivirale werking heeft. En uit onderzoek is gebleken dat als je zink drie dagen inneemt met een hoge dosering vitamine C erbij, het de duur van je griep met de helft kan verkorten.

Uit voeding

Hoewel supplementen een goede manier zijn om extra vitamines en mineralen binnen te krijgen, kun je het altijd het beste uit voeding halen. Vitamine C haal je uit groente en aardappelen, koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Zink vind je in schaal- en schelpdieren zoals oesters, garnalen en mosselen.

Lees ook: Deze 4 dingen wist je nog niet over je vagina

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels