Bewezen: mensen die later naar bed gaan, zijn intelligenter!

bed

Ga jij laat naar bed of ben je een vroege vogel?

Elke avond is het weer hetzelfde liedje: je bent van plan om er nu écht eens lekker op tijd in te gaan maar toch wordt het weer een stuk later dan de bedoeling was. Sommige mensen liggen elke avond om tien uur te snurken, maar anderen zien geen bed vóór twaalf uur ’s nachts. Dit kan je maar het beste accepteren, want het gaat waarschijnlijk niet veranderen.

Maar wees niet getreurd, want dat jij vaak zo laat onder wol kruipt zegt juist iets heel goeds over je!

Intelligenter
Je bent namelijk intelligenter dan mensen die wél op tijd gaan slapen, zo blijkt uit dit onderzoek van de universiteit van Madrid. Voor dit onderzoek werden duizend tieners bestudeerd. Bij elk van hen werd bepaald of ze een ochtend- of avond mens waren aan de hand van hun slaapgewoontes. Ook werd hierbij gekeken op welk moment van de dag ze intellectueel op een hoogtepunt waren en daarna werd de algemene intelligentie van de deelnemers getest.

Hoog inkomen
De conclusie van het onderzoek was opvallend: als je een avondmens bent en hierdoor dus vaak laat naar bed gaat, heb je een intelligentie die gekoppeld kan worden aan een hoog inkomen en een belangrijke baan. Huppa, in de pocket! Aan de andere kant; ochtendmensen deden het dan weer beter op school. Dus, de volgende keer dat jij weer veel te laat in je bed ligt maak jij je niet druk: het kan in de toekomst alleen maar goed uitpakken!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels