Leuk om te weten: in déze maand wegen we gemiddeld het minste!

gewicht

Wij gaan voortaan alleen maar in deze maand op de weegschaal staan!

Ga je vaak op de weegschaal staan, dan zul je vast hebben opgemerkt dat je gewicht nogal kan fluctueren. Het is dan ook aan te raden om een vast moment uit te kiezen om op de weegschaal te gaan staan en als het aan ons ligt, doen we dat voortaan in oktober. Want wat blijkt: dan wegen we het minst! Gaan wij ook eens met een goed gevoel van de weegschaal af! 

Deze koude herfstmaand is dankzij dit Amerikaanse onderzoek iets dragelijker geworden, wat een fijne uitkomst!

Wisseling van de seizoenen
Voor dit onderzoek werden een jaar lang ruim 3.000 mensen in Japan, Duitsland en Amerika gevolgd. De uitkomst? De ‘gemiddelde’ persoon weegt in oktober het minst. Maar hoe is het mogelijk dat in één specifieke maand je gewicht het minst is? De onderzoekers schrijven dit toe aan de wisseling van de seizoenen. In de winter komen we dankzij alle heerlijke lekkernijen tijdens de feestdagen behoorlijk wat kilootjes aan, terwijl we in de zomer juist keihard aan het trainen zijn om weer bikiniproof het strand op te kunnen.

Stijging tijdens de feestdagen
Met name onder de Amerikaanse proefpersonen is deze uitkomst van het onderzoek goed te zien in cijfers. Eind november wordt hier Thanksgiving gevierd en zien we dat Amerikanen rond deze tijd gemiddeld 0,2 procent meer wegen. Even hierna, rond de kerstdagen, komt daar nog eens 0,4 procent bij op. Maar hé, dat betekent natuurlijk niet dat jij nu per direct dit jaar een pepernootje of oliebolletje moet laten staan!

Lees ook: ‘De FINTORP-stang van IKEA saai? Zeker niet, moet je eens zien wat je er allemaal mee kunt doen!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Unsplash