Lezersvraag: ‘Ik heb voortdurend last van mijn blaas, hebben meer vrouwen hier last van?’


Anna heeft een jaar af en aan problemen met haar blaas

Blaasproblemen, helaas hebben veel vrouwen hier last van. Blaasontsteking, urineverlies: het hoort er allemaal bij. Maar wat als het maar niet ophoudt? Anna kampt al een jaar met dit probleem. De dokter kan de oorzaak niet vinden, dus blijft ze maar rondlopen met een pijnlijke blaas.

“Ik ben echt radeloos”

Blaasontsteking

Anna nam contact met ons op omdat ze al een jaar lang rondloopt met continue blaasontstekingen. “Lieve dames ik heb sinds een jaar problemen met mijn blaas…” schrijft ze. Haar dokter heeft haar al een kuurtje gegeven, maar het mocht niet baten. De blaasontsteking komt steeds terug. Flink vervelend, want er is natuurlijk niks aan om constant naar het toilet te moeten en pijn in je blaas te hebben.

Doktersafspraak

Omdat de blaasontstekingen maar niet overgaan, is Anna al doorverwezen naar de uroloog en gynaecoloog. Toch zoekt ze steun bij andere vrouwen die misschien ook last hebben van dit probleem. “Ik heb wat opgezocht en sommige meiden hebben het ook maar vinden maar geen oplossing. Ik ben meerdere keren naar de dokter gegaan en heb medicijnen gekregen. Het hielp, maar na een tijdje niet meer. Het komt altijd terug.” Anna zou graag horen van andere vrouwen die dit probleem herkennen en er misschien tips voor hebben.

Tips

De levenskwaliteit van Anna is flink omlaag gegaan, omdat ze erg veel last heeft van haar blaas. Ook kan ze niet meer genieten van geslachtsgemeenschap met haar man, omdat ze constant last heeft van haar blaas. “Ik ben echt radeloos en weet niet wat ik moet doen”, schrijft ze.

Heb jij hetzelfde probleem als Anna of heb jij er ook last van gehad? Heb jij tips of de oplossing? Reageer onder de Facebookpost.

De namen in dit artikel zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wil je ook (anoniem) je verhaal delen en het advies van onze lezeressen horen? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Lees ook: Lezersvraag: ‘Wat moet ik met de depressie van mijn man aan?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay