Man vertelt: ‘Ik gaf mijn vrouw een placebo in plaats van slaappillen’

placebo slaappillen

De man twijfelt nu aan zijn eigen actie

In een relatie staat eerlijkheid bij velen centraal, zo ook in die van Ricardo* (42) Toch heeft Ricardo zich niet helemaal aan deze afspraak gehouden. Hij gaf zijn vrouw (38) een placebo in plaats van slaappillen. Nu loopt Ricardo rond met een schuldgevoel en weet hij niet goed wat hij moet doen. Op het forum Reddit deelt hij zijn worsteling.

Volledige eerlijkheid

“Onze relatie is gebouwd op volledige eerlijkheid, iets waar ik veel waarde aan hecht”, begint Richard zijn verhaal. “Dit is ook gelijk de reden waarom ik me nu ontzettend schuldig voel. Gisteravond ging ik buiten mijn boekje en ik weet niet wat ik nu moet doen.” Ricardo zijn vrouw had een zware dag gehad op haar werk. “Toen we in bed lagen was ze heel angstig. Ze zei dat er zoveel door haar hoofd ging dat ze niet kon slapen. De volgende dag had ze een belangrijke dag op haar werk, dus het was juist belangrijk dat ze goed zou slapen.”

Slaappillen op

Het stel heeft altijd een paar slaappillen in het nachtkastje liggen. “Die nemen we alleen in extreme situaties, waarin we écht goed moet slapen. Dat gebeurt misschien maar twee keer per jaar”, legt Ricardo uit. “Gisteravond was zo’n avond, mijn vrouw vroeg om een slaappil. Ik wou er een uit mijn nachtkastje pakken, maar kwam tot de ontdekking dat ze op waren. Mijn vrouw raakte overstuur, omdat ze bang was dat ze niet kon slapen en dat het haar dag zou verpesten.”

Placebo

Ricardo ging uit bed om de rest van het huis te doorzoeken. “Slaappillen kon ik nergens vinden, maar beneden vond ik wel een doosje met andere pillen. Het waren anti-allergiepillen, maar ze hadden een vergelijkbare vorm en grootte als de slaappillen die we normaliter hebben.” Ricardo bedacht zich niet en nam de pillen mee naar zijn vrouw. Hij vertelde haar dat hij er toch nog een gevonden had op de bodem van de la. “Ze was me erg dankbaar, nam de pil en viel binnen een kwartier als een roos in slaap.”

Twijfels

“Vanmorgen vroeg ik mijn vrouw hoe ze had geslapen. Ze zei dat ze een goede nachtrust had gehad en bedankte me nogmaals.” Wat Ricardo’s vrouw alleen niet weet, is dat ze zo lekker heeft geslapen door het placebo-effect. “Ik ben niet eerlijk tegen haar geweest, maar het werkte wel. De anti-allergiepillen heeft ze eerder gebruikt, dus ik hoefde me geen zorgen te maken over gekke bijwerkingen.” Toch twijfelt Ricardo aan zijn eigen actie. Heeft hij het vertrouwen nu beschaamd of moet zijn vrouw hem dankbaar zijn? Wat vind jij?

*Ricardo is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/everymeandeverya.

Lees ook: Bruidsmeisje: ’Ik moest mijn armen bedekken vanwege mijn littekens’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, JESHOOTS