Waarom meer dan 40 uur per week werken weinig zin heeft

meer dan 40 uur per week

Volgens de wetenschap is meer dan 40 uur per week werken zelfs gevaarlijk

Ben jij één van de vele werknemers die meer dan 40 uur per week op kantoor doorbrengt? Dan ben je sowieso een keiharde bikkel. Helaas heeft veertig uur per week werken maar weinig nut, zo stellen deze wetenschappers. 

Het zou zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid..

Klachten

Volgens recent onderzoek is het helemaal niet goed voor onze gezondheid om zoveel uren per week te spenderen aan ons werk. Lange werkdagen en -weken zouden namelijk zorgen voor een lagere score op praktijk- en vocubalairetesten. Voor de mensen die nog meer dan 40 uur werken is de situatie nog nijpender: de lange werkdagen zouden zorgen voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Zowel mensen die 40 uur per week werken als mensen die nog meer dan dat werken gaven aan last te hebben van fysieke klachten en sociale en emotionele problemen.

Minder werken

Uit een ander onderzoek dat onder 600.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten is gehouden, is gebleken dat mensen die op regelmatige basis overwerken tot wel tien procent meer kans hebben op hart- en vaatziekten. Onder andere het slaaptekort dat je krijgt als je altijd aan het werk bent alsmede de stress die je ervaart door de hoge werkdruk dragen bij aan deze verhoogde kans. Zit jij fulltime op kantoor? Stop dan onmiddellijk met overwerken. En als het even kan: ga dan liever voor 32 uur per week.

Lees ook: Belangrijk om te weten: zó merk je dat je baarmoederhalskanker hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: PxHere