Onderzoek beweert: ‘Menstruatiekrampen net zo pijnlijk als een hartaanval’

Het onderzoek stelt ook dat mannen te weinig afweten van menstruatie(krampen)

Als vrouwen over heel de wereld het over een ding collectief eens zijn, is het wel dat je menstruatie geen pretje is. Het sneller heet hebben, een opgeblazen gevoel ervaren en meer puistjes en oneffenheden op je huid hebben, zijn allemaal kwaaltjes die je kunt ervaren tijdens je menstruatie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die pijnlijke krampen. Over krampen gesproken, uit onderzoek blijkt nu dat we ons écht niet aanstellen.

Menstruatiekrampen zijn geen pretje. Wij wisten het, maar de wetenschap is er nu ook over uit.

Krampen

Denk je een keer dat je menstruatie wel meevalt, kan er zomaar een verschrikkelijk nare kramp opzetten. Alle dames weten wel waar we het nu overhebben: het gevoel alsof een heel leger aan soldaten in je onderbuik marcheert. Met hele harde schoenen aan. Met spikes eronder. Heerlijk. Het vervelende aan dit scenario is dat je misschien weleens te horen hebt gekregen dat je niet zo dramatisch moet doen en dat het ‘heus niet zo erg kan zijn’. Mochten die woorden ooit weer bij iemand uit de mond ontsnappen, druk dit fijne onderzoekje dan maar even onder diegene’s neus.

Onderzoek

John Guillebaud, hoogleraar reproductieve gezondheid aan University College London, vertelt dat uit onderzoek is gebleken dat menstruatiekrampen ‘net zo heftig kunnen zijn als een hartaanval’. Ook vertelt de hoogleraar dat mannen vaak niet begrijpen hoe heftig het kan zijn. “Mannen snappen het niet en het (de menstruatie en menstruatiekrampen, red) heeft niet de aandacht gekregen die het zou moeten krijgen. Ik geloof dat het iets is waar wat aan gedaan moet worden, net zoals alle andere medische dingen.”

Lees ook: Ha! Week voor je menstruatie mag je meer calorieën eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pexels