Deze menstruatiekwaaltjes mag je niet negeren

Raadpleeg bij twijfel altijd even je huisarts

Vroeger – in de tijd dat anticonceptiemiddelen nog niet bestonden – was het voor getrouwde vrouwen inderdaad een feestje als ze ongesteld waren geworden en dus niet zwanger waren. Echter, is er nu niets feestelijks aan dat zogenoemde maandelijkse feestje. Veel vrouwen hebben dan last van buik- of rugpijn en andere kwaaltjes. Alleen is het verstandig om niet alle kwaaltjes zomaar te negeren.

Negeer de volgende menstruatiekwaaltjes niet zomaar

Niet ongesteld worden

Als je niet ongesteld wordt terwijl je weet dat je niet zwanger kunt zijn, dan kan het dat je te maken hebt met stress, maar het kan ook duiden op overmatige lichaamsbeweging, een probleem met de schildklier of de overgang. Als je niet ongesteld wordt kan het baarmoederslijmvlies verdikken waardoor abnormale cellen kunnen groeien, zo vertelt MD Sharon Mass, assistent-professor verloskunde en gynaecologie aan UMDNJ in Newark, aan WomensDay

Plotseling extreme krampen ervaren

Lichte kramp is normaal wanneer het de tijd van de maand is, maar kramp die zomaar komt opzetten en extreem pijnlijk is, kan wijzen op endometriose. Dit is een aandoening waarbij cellen die normaal in de baarmoeder zitten, buiten de baarmoeder beginnen te groeien. Dit kan ernstige bekkenpijn veroorzaken.

Tussentijdse bloedingen

Als je de pil slikt en deze al een tijdje doorslikt kan het dat je een tussentijdse bloeding hebt, maar buiten dat om hoor je tussendoor niet te bloeden. Gebeurt dit wel? Dan kan een cyste of een poliep de oorzaak zijn. Ook is er een mogelijkheid dat je een infectie hebt.

Heel heftige bloedingen

Per dag moet je meerdere keren je maandverband of tampon verwisselen, maar als dit al binnen een uur nodig is, bloed je wel heel hevig. Het zou een teken kunnen zijn van een vleesboom, poliepen of adenomyose.

Disclaimer: wij zijn geen artsen en de volgende tekenen kunnen mógelijk iets duiden op iets, maar dit hoeft niet het geval te zijn.

Lees ook: Deze voedingsmiddelen kun je het beste eten als je ongesteld bent

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Womens Day | Beeld: Pixabay