Een beetje afvallen? Met deze 6 leuke manieren kun je je metabolisme versnellen!

metabolisme

Je stofwisseling versnellen door meer te snacken, wie wil dat nu niet?

We willen liever niet te veel aan ons eetpatroon veranderen om een paar kilo af te vallen, daarom is het wel zo gunstig om een snelle stofwisseling te hebben. Een sneller werkend metabolisme houdt in dat je meer calorieën verbrandt. Wil jij je stofwisseling een boost geven? Dat kun je met de onderstaande manieren doen.

Eet pittig

Je geeft je spijsvertering een goede boost door pittig te eten. Door chilipepers door je eten te doen, help je je lichaam om sneller te verbranden. Even een extra pepertje aan je eten toevoegen dus!

Eet genoeg

Dit is een tip waar wij blij van worden. Heb je honger? Geef hier dan ook aan toe, maar grijp niet naar een ongezonde snack. Als je eet zodra je maag rommelt, houd je je insulineniveau op peil, wat goed is voor een snelle stofwisseling. Eet je niet zodra je trek hebt? Dan gaat je lichaam in de overlevingsmodus, waardoor het vet opslaat om later te gebruiken.

Verorber chocolade

Wil je toch graag toegeven aan je snacktrek? Eet dan een stukje pure chocolade die meer dan 70 procent cacao bevat. Als je elke dag twee weken lang een stukje chocolade eet, versnel je je stofwisseling. Pure chocolade bevat het stofje theobromine, dat de adrenaline stimuleert en adrenaline kan je stofwisseling behoorlijk opdrijven. Wel moet je het bij slechts één stukje chocolade houden.

High Intensity Interval Training

Deze training is loeizwaar, maar dan heb je ook wat. Het positieve aan Hight Intensity Interval Training is dat je het slechts 10 á 15 minuten lang hoeft te doen. Hoe het werkt? Een kwartier lang doe je intervallen van een minuut, tijdens de interval geef je honderd procent. De minuut daarop doe je het rustiger aan. Als je dit doet, heeft je stofwisseling daar nog 24 uur lang baat bij.

Groene thee

Drink je groene thee? Dan ben je goed je bezig. In groene thee zitten catechines en deze zorgen ervoor dat je calorieverbranding met vier procent wordt versneld, zo weet The American Journal of Clinical Nutrition. Niet zo’n fan van groene thee? Rooibosthee versnelt je metabolisme ook. Daarnaast vertraagt het de aanmaak van vetcellen ook nog eens. Wij zetten de waterkoker meteen aan.

Drink koud water

Het is belangrijk om gedurende de dag genoeg te drinken. Want als je genoeg water drinkt, zet je lichaam je eten om in energie. Zorg er daarnaast voor dat het water dat je drinkt koud is. Als je koud water drinkt, koelt je lichaam af. Je lichaam moet daardoor harder werken -en verbrandt dus meer calorieën- om weer op te warmen. Door per dag twee liter koud water te drinken kun je 95 extra calorieën per dag verbranden!

Lees ook: Schokkend: kindermake-up kan verschrikkelijke verwondingen veroorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Pexels