Wow! Dit vertellen je nagels je over je gezondheid

nagels

Nagels vertellen heel veel

Sommige delen van ons lichaam kunnen meer vertellen dan je zou denken. Je nagels zijn hier zeker een van. Veel dingen lijken misschien onschuldig, maar niets is minder waar. Hou de onderstaande afwijkingen, vlekjes en kleurverschil dus altijd goed in de gaten. 

Wij zochten er eerder nooit wat achter.

Witte lijnen

Zie je witte lijnen op je nagels? Dit zijn de lijnen van Muehrcke en worden veroorzaakt door een gebrek aan ijzer en eiwitten. Dit is heel makkelijk aan te passen door je voeding aan te passen of een supplement te nemen. In heel enkele gevallen wijzen deze lijnen op een probleem met je nieren of lever.

Ribbels

Als je horizontale ribbels in je nagels ziet, hoef je je nergens zorgen om te maken. Als je wat ouder wordt zullen dit er steeds meer worden. Verticale ribbels kunnen wijzen op psoriasis of artritis. Het is dus wel slim om dat te checken.

Gele nagels

Als je nagels een gele gloed hebben kan dit wijzen op een schimmelinfectie of kalknagel. Dit is makkelijk te verhelpen met middeltjes die te krijgen zijn bij de apotheek en drogist. Als dit niet helpt kan het ook zijn dat er sprake is van suikerziekte, geelzucht of een schildklier aandoening.

Brekende nagels

Gaan je nagels snel stuk? Grote kans dat je te veel gebruik maakt van schoonmaakmiddelen of water. Je nagels kunnen hier over het algemeen niet zo goed tegen. In een enkel geval is er sprake van een schildklierprobleem.

Lees ook: Is jouw haar snel vet? Grote kans dat je dít altijd vergeet te doen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Trendbuzz | Beeld: pexels