Slapend rijk worden: NASA betaalt vrouwen €16.000 om in bed te liggen

Rijk worden zonder letterlijk een vin te verroeren, het kan!

Je spaarrekening flink spekken door in bed te liggen: bij NASA kan het. De organisatie die verantwoordelijk is voor de Amerikaanse ruimtevaart zoekt vrouwen tussen de 24 en 55 jaar die twee maanden lang in bed willen liggen voor een kunstmatige zwaartekracht bedrustonderzoek.

Bedrustonderzoek

In samenwerking met German Aerospace Centre gaat NASA de effecten van gewichtloosheid op het menselijk lichaam onderzoeken. In totaal nemen de deelnemers 89 dagen deel aan het onderzoek. De eerste 15 dagen om te wennen, daarna volgen 60 dagen bedrust en daarna 14 dagen astronauten revalidatie om je weer normaal te voelen na 60 dagen horizontaal doorgebracht te hebben.

Horizontaal

60 dagen lang bedrust dus. Dat houdt in dat alles horizontaal moet gebeuren. Eten moet horizontaal, douchen moet horizontaal, een nummertje twee moet horizontaal. Alles moet horizontaal. Gelukkig hoef je niet alleen maar stil in een bed te liggen. Je mag gewoon tv kijken, een boek lezen of de horizontale bedrust gebruiken om een nieuwe vaardigheid te leren zoals een taal. Onderzoekers zorgen er ondertussen voor dat je echt niet opstaat of je hoofd omhoog tilt.

Gezondheid

Je gezondheid wordt ook erg goed in de gaten gehouden tijdens het onderzoek. Zo zit je elke dag een half uur in een soort menselijke centrifuge die ervoor zorgt dat alle lichaamsvloeistoffen goed verdeeld blijven in het lichaam. Maak je geen zorgen: je zult niet het idee krijgen dat je een half uur lang in een achtbaan zit. De onderzoekers beloven dat het er rustig aantoe gaat. Daarnaast zijn er ook fysiotherapeuten aanwezig die je welzijn in de gaten houden.

Deelnemen

Denk je nu echt: dat wil ik doen? Dan kun je je opgeven via de website van DLR. Het onderzoek loopt van september tot december van dit jaar, dus blok dit dan wel even in je agenda.

Lees ook: Vacature: 26-jarige miljonair zoekt (betaalde) reisbuddy

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Pretty 52, DLR | Beeld: Unsplash