Deze geheel natuurlijke methode werkt het beste tegen menstruatiepijn

methode menstruatiepijn

Je hebt er geen medicijnen voor nodig

Op internet vind je de meest bizarre remedies tegen menstruatiepijn: van het drinken van augurkensap tot het eten van papaya. Veel van deze natuurlijke ‘geneeswijzen’ zijn wetenschappelijk ongegrond en helpen je maar weinig in de strijd tegen je krampen. Toch is er één methode die volgens onderzoek het allerbeste werkt. Hierdoor heb je geen medicijnen meer nodig.

Dit huis- tuin- en keukenmiddeltje is volgens onderzoekers de beste remedie tegen menstruatiekrampen.

Natuurlijke oplossing

Onderzoekers van het National Institute of Complementary Medicine van de Western Sydney University analyseerden studies van 2300 vrouwen die probeerden om hun menstruatiepijn te behandelen met verschillende huismiddeltjes. Hieruit bleek dat beweging met stip de beste oplossing is tegen krampen. Hitte stond op nummer twee en de derde plaats werd ingenomen door acupunctuur. Hoofdonderzoeker Mike Armour vertelt: ”Bij deze drie methodes zagen we niet een kleine, maar een behoorlijk merkbare verbetering.”

Medicatie

Kortom: sporten zou de beste manier zijn tegen menstruatiepijn, maar een warme kruik of acupunctuur zouden ook redelijk goed helpen. En ja, zelfs in vergelijking met medicijnen werkten deze natuurlijke methodes beter! ”Interessant genoeg waren lichaamsbeweging en hitte beide superieur aan pijnstillers”, zo vertelt Armour.

Lees ook: Om deze reden neem je geuren soms anders waar als je ongesteld bent

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels