Last van een ochtendhumeur? Zo ben je er binnen zeven minuten vanaf!

ochtendhumeur

Binnen zeven minuten van je chagrijnige bui af

Ben jij zo iemand die eigenlijk iedere dag met het verkeerde been uit bed stapt? Die zichzelf altijd een avondmens noemt en ’s ochtends een aantal koppen koffie nodig heeft om de dag aan te kunnen? Een gevalletje ochtendhumeur dus. Dan zou jij weleens baat kunnen hebben bij deze verfrissende workout van slechts zeven minuten.

Deze workout is zo gedaan.

Beweging

Stap je met enige regelmaat met het verkeerde been uit bed, dan kan het sowieso een goed idee zijn om eens wat vaker te gaan sporten. Het is namelijk bewezen dat je door te sporten de aanmaak van het gelukshormoon endorfine stimuleert, waardoor je je blijer en opgewekter zult voelen. Misschien sport je niet omdat je naar eigen zeggen te weinig tijd hebt voor of na je werk, maar je hoeft echt niet elke dag anderhalf uur in de sportschool te staan om er de vruchten van te plukken. Met een dagelijkse workout van slechts zeven minuten kun je namelijk al heel veel bereiken.

Hoogintensief

In het Health & Fitness Journal verscheen een artikel over de voordelen van high intensity training circuit waarbij gewerkt wordt met alleen het lichaamsgewicht. De training bestaan uit verschillende oefeningen van elk 30 seconden die je gewoon thuis kunt doen. De oefeningen doe je, zeven minuten lang, achter elkaar. Tussen de oefeningen houd je tien seconden rust. Je doet dertig seconden een oefening, gevolgd door tien seconden rust, en dat zeven minuten lang. Deze zeven minuten zijn een circuit, en dit circuit kun je desgewenst twee of drie keer herhalen. En dus ook als je net uit je bed komt rollen: een frisse start van de dag!

Voordelen

Het high intensity circuit zou het vetpercentage omlaag kunnen brengen, zou de gevoeligheid voor insuline omlaag brengen en zou stress kunnen verminderen. Door slechts zeven minuten lang op hoge intensiteit te sporten, kan je humeur ook een stuk verbeteren. Daarnaast hoef je volgens bewegingspsycholoog Chris Jordan, die mede de workout heeft ontwikkeld, helemaal niet uren te trainen om resultaat te boeken: hij vertelt dat je met een hoogintensieve intervaltraining evenveel resultaat boekt als met bijvoorbeeld uren hardlopen omdat een paar minuten op vol vermogen sporten veranderingen in de moleculen van je spieren teweegbrengt, wat ook gebeurt als je urenlang hardloopt of fietst.

Lees ook: Dit is waarom knoopjes op een vrouwenblouse aan de andere kant zitten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: ACSM’s Health & Fitness Journal | Beeld: videostill