Diëtiste legt uit: hierdoor heb je een opgeblazen gevoel na een werkdag

opgeblazen gevoel

Je bent niet de enige die hier last van heeft

Heb je eindelijk die lange werkdag erop zitten, krijg je een opgeblazen buik. Daar zit je niet op te wachten! Hoogstwaarschijnlijk heb jij je meerdere keren afgevraagd hoe het mogelijk is. Tuurlijk, een opgezette buik kan zo nu en dan opzetten. Maar wist je dat er een aantal groot boosdoeners zijn? 

Diëtiste Eliza Savage legt aan Well and Good uit hoe dit zit.

De oorzaak

Volgens Savage zijn er meerdere boosdoeners die je een opgeblazen buik kunnen geven. Grote salades met verschillende groenten, zuivel, sodawater, granen of gluten produceren veel gas. Dit betekent niet dat je deze voedingsmiddelen moet laten staan. Deze voedingsmiddelen zijn namelijk ontzettend gezond. Eet je er te veel van? Dan krijg je volgens Savage problemen met je buik.

Wat te doen

Nu vraag je je natuurlijk af: wat nu? Volgens de diëtiste is voorkomen beter dan genezen. “Eet kleinere, frequentere maaltijden”, geeft ze aan. In plaats van drie grote maaltijden te eten, kun je dit beter opsplitsen in kleinere porties. Zo krijg je ook veel verschillende voedingsstoffen binnen, maar niet allemaal tegelijk. “Voor een snack in de middag beveel ik een mix van eiwitten of gezonde vetten aan, zoals een hardgekookt ei, noten, zaden, notenboter en avocado, of fruit en groenten”, geeft Savage aan. Daarnaast raadt de diëtiste aan om niet teveel bruisende dranken te drinken. Dit is misschien lekker, maar funest voor een opgeblazen buik.

Blokje om

Naast de kleinere porties is er nog iets wat volgens de diëtist belangrijk is. Het geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar bij de meeste banen zit je voornamelijk achter je bureau. Behalve je wandeling naar de wc of het koffiezetapparaat kom je dan niet. Volgens Savage maakt een middagwandeling van 15 minuten al een wereld van verschil. Deze kleine hoeveelheid beweging zou je spijsvertering stimuleren én krijg je een flinke hoeveelheid vitamine D binnen. Win-win!

Lees ook: 7 redenen waardoor je in het weekend niet genoeg uitrust

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash