Ben jij vaak oververmoeid aan het einde van de dag? Dit kan de oorzaak zijn!

oververmoeid

Vooral jonge vrouwen zijn steeds vaker oververmoeid

Iedereen komt natuurlijk weleens vermoeid thuis na een drukke werkdag. Dit is helemaal niet erg zolang je na een beetje rust maar wel weer opgeladen bent. Komt dit bij jou echter niet meer voor en kom je iedere dag oververmoeid thuis? Dan is er misschien wel iets meer aan de hand. 

Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat steeds meer jonge vrouwen oververmoeid zijn.

Oververmoeid

Het CBS stelt in recent onderzoek dat bijna één op de vijf vrouwen tussen de 25 en de 35 jaar oververmoeid is. Dit is niet alleen lichamelijk: de vrouwen gaven ook aan zich met regelmaat psychisch en emotioneel uitgeput te voelen. Dit terwijl vrouwen van deze leeftijd worden verondersteld in ‘de bloei van hun leven’ te zijn en qua energieniveau op hun top te zitten. Hoe zit dit precies?

Oorzaken

De oorzaak ligt bij de jonge vrouw eigenlijk in een opeenstapeling van verschillende factoren: zo zouden vrouwen zich vaker in een werkveld bewegen waarin met deadlines wordt gewerkt, zouden ze tijdens het werken minder het gevoel hebben de touwtjes in handen te hebben dan mannen en houden ze zich daarbovenop ook nog eens meer met het gezin bezig. Ook zijn vrouwen vaak wat emotioneler van aard dan mannen, waardoor ze zich drukker maken om hun sociale status. Opgeteld komt dit dus neer op zorgen over het werk en het gezin maar ook over vriendschappen en familiebanden.

Praat erover

Daarnaast voelen veel jonge vrouwen ook nog eens de druk om zich bezig te houden met hun uiterlijk. Dit moet, net als de andere gebieden, perfect zijn. Sociale media als Instagram, waarop miljoenen vrouwen tegenwoordig selfies in sportkleding met platte buiken posten, dragen alleen nog maar meer bij aan de druk om ook op dit vlak ‘goed bezig’ te zijn. Ervaar jij deze druk ook vaak en wil je hier graag vanaf? Dan kan het geen kwaad om eens met een psycholoog te praten over wat je echt belangrijk vindt in het leven en over het feit dat je echt niet overal in uit hoeft te blinken.

Lees ook: Belangrijk om te weten: zó herken je de signalen van een depressie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: PxHere