Bewezen: wanneer je déze plantaardige olie gebruikt kun je gemakkelijk buikvet verminderen

buikvet

Uit onderzoek is gebleken dat deze olie behoorlijk wat buikvet kan verminderen

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, dagelijks een plantaardige olie gebruiken in ons voedingspatroon en ondertussen meer kilo’s verliezen. Iets dat we allemaal wel zouden willen, toch? Het klinkt ongeloofwaardig, maar er schijnt wel degelijk een kern van waarheid in te zitten. Recent Amerikaans onderzoek wees namelijk uit dat je door dagelijks koolzaadolie in je dieet te verwerken heel wat grammen aan buikvet kan verliezen. 

“Aan het einde van de testperiode bleek dat degene die maandelijks koolzaadolie binnenkregen gemiddeld 0,11 kilogram minder buikvet hadden van vóór het dieet.”

Slanker lichaam
Het liefst willen we met z’n allen gezond, fit en slank zijn, zónder hier te veel voor in de gewichten te hangen en ons hele voedingspatroon om te gooien. Daarom zou je zeggen dat wanneer we deze simpele aanpassing in ons voedingspatroon het waarschijnlijk niet direct extreme gevolgen zou hebben wat betreft ons buikvet te verminderen. De onderzoeker van de Pennsylvania State University bewijzen ons nu het tegendeel en zeggen dat koolzaadolie kan bijdragen aan een slanker lichaam.

Smoothies
Aan het onderzoek participeerden 101 personen die verschillende plantaardige oliën aan hun dagelijkse dieet toevoegde om te kijken wat voor effect dit had op hun lichaam. Vier weken lang moesten de deelnemers twee keer per dag een gezonde smoothie maken met sinaasappelsorbet, vetvrije melk, aardbeien en één van de plantaardige oliën. Wat bleek? Personen die koolzaadolie verwerkten in hun smoothie waren aan het einde van de maand gemiddeld 11 gram buikvet verloren. Het zijn geen enorme getallen, maar tóch!

Voedingsdeskundige
Daarnaast geeft voedingsdeskundige Penny Etherton aan dat het ook zeer gunstig is voor onze gezondheid. Te veel buikvet zou namelijk de kans vergroten op hart- en vaatziekten en diabetes. De enkelvoudige onverzadigde vetten in koolzaadolie zouden ervoor zorgen dat dit gevaarlijke buikvet afneemt. Tips om koolzaadolie vaker in je voedingspatroon te gebruiken zijn bijvoorbeeld om het met ui en knoflook te fruiten, door de smoothies te gooien of om dressings mee te maken.

Lees ook: Met deze vijf activiteiten wordt afvallen opeens superleuk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Dr. Axe