9x zo kweek je een platte buik zonder dieet of sport

Je hoeft echt niet alleen maar wortels te eten en jezelf vijf keer per week af te matten in de sportschool

Een platte buik willen we stiekem allemaal wel, maar het kan nog knap lastig zijn om dat voor elkaar te krijgen. Ons dieet gooien we twee weken nadat we zijn begonnen weer overboord en we hebben ook niet zo’n zin om vijf keer per week in de sportschool te zwoegen. Gelukkig zijn er ook andere doeltreffende manieren om ervoor te zorgen dat die spijkerbroek nét iets minder strak zit. Zo kun je toch die gewilde platte buik krijgen.

Deze tips kunnen je helpen om nét wat lekkerder in je vel te zitten.

1. Ga eerder slapen

Wanneer je niet voldoende nachtrust hebt, kan dit je metabolisme beïnvloeden. Het gevolg is een vervelend opgeblazen gevoel. Probeer dus iedere nacht minstens zeven uur slaap te pakken, want dat kan écht al verschil maken.

2. Sla geen maaltijden over

Je denkt misschien dat het verstandig is om maaltijden over te slaan, maar niets is minder waar. Wanneer je drie maaltijden per dag eet en eventueel nog twee tussendoortjes neemt, blijft je spijsvertering op gang. Dit zorgt ervoor dat je buik al snel wat platter oogt.

3. Sta rechtop

Dit klinkt misschien als een open deur, maar de kans is groot dat jij niet altijd rechtop staat. Door je bewust te zijn van je houding en je schouders naar achteren en je rug recht te houden, lijk je langer én slanker. Win-win!

4. Drink veel water

Wanneer je gedehydrateerd bent, houdt je lichaam vocht vast, omdat het krampachtig probeert te behouden wat er nog is. Dit zorgt ervoor dat je voller lijkt dan je bent. Drink daarom iedere dag acht glazen water, om een vochttekort te voorkomen.

5. Eet meer water

Klinkt raar, maar je kunt ook voeding eten waar veel water in zit. Denk hierbij aan komkommers, watermeloen of bleekselderij. Lekker als snack en ideaal voor het bereiken van een platte buik.

6. Eet noten

Snack eens met een handjevol noten. Ze zijn lekker, gezond en goed voor je figuur. Volgens onderzoek draagt het eten van een handje ongezouten en -gebrande noten per dag bij aan een smallere taille.

7. Drink een kopje koffie

Koffiedrinkers opgelet: goed nieuws! Het drinken van koffie kan zorgen voor een platte buik. Koffie heeft een vochtafdrijvende werking, wat dat nare opgeblazen gevoel kan verminderen of zelfs voorkomen.

8. Langzamer eten

Heb jij de neiging om je eten naar binnen te schrokken? Probeer dan eens wat langzamer te eten. Schrokken kan je namelijk een opgeblazen gevoel geven. Daarnaast geniet je ook meer van je maaltijd wanneer je langzaam kauwt.

9. Grote boodschap

Neem de tijd om rustig naar de wc te gaan. Poepen is nu eenmaal menselijk en door het op te houden, kan je buik opzetten. Na een toiletbezoekje zul je je meteen een stuk lichter voelen.

Lees ook: 7x bizarre dieetgeheimen van beroemdheden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Pure Wow, Libelle | Beeld: Unsplash