Op déze plek in Nederland gebeuren de meeste verkeersongelukken

verkeersongelukken
Toch maar even omrijden?

Wanneer ook maar een ietwat vervelende verkeerssituatie nadert, kun je natuurlijk niet altijd omrijden. Je blijft bezig. Toch is er een plek die het omrijden wel waard is. Onderzoekers zijn er namelijk over uit welke verkeerssituatie in Nederland het onveiligst is en op deze plek zijn al tig ongelukken gebeurd.

Nee, het is níet in Amsterdam.

83 ongelukken
Moet je weleens in Nijmegen zijn? Dan is het aan te raden om maar niet langs het Keizer Karelplein te rijden. Dit is namelijk de plek waar de meeste verkeersongelukken in Nederland plaatsvinden, zo stelt een analyse van RTL Nieuws. Het afgelopen jaar gebeurden hier 83 ongelukken. Dit grote verkeersplein heeft veel af- en toeritten en door het gebrek aan belijning is het erg onoverzichtelijk. Daar komt ook nog eens bij dat het verkeer dat over het rotonde-achtige plein rijdt voorrang moeten verlenen aan de automobilisten die de rotonde op willen rijden. Geen typische voorrangsrotonde dus.

Gevaarlijkste verkeerslocaties
Nijmegen was dan wel de locatie waar de meeste ongelukken gebeurden, maar de Nijmeegse stad was niet de enige locatie waar veel ongelukken gebeuren; RTL stelde een top 5 samen. 

Verkeersongelukken

Black spots
RTL Nieuws nam voor de analyse tig locaties onder de loep waar de afgelopen drie jaar meer dan tien ongelukken gebeurden. Deze plekken worden door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) black spots genoemd. Uit de analyse van RTL Nieuws blijkt dat ons kikkerlandje maar liefst 1186 van deze black spots telt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels