Onderzoek toont aan: dit is waarom pure chocolade goed is voor je brein

En het helpt ook nog eens tegen stress!

Al vaker hebben we verteld dat pure chocolade heel goed voor je kan zijn: zo zou het je slimmer maken, helpt het in de strijd tegen rimpels en schijnt het nu ook nog eens goed te zijn voor je brein. En dat heeft alles hiermee te maken…

Uit onderzoek is gebleken dat pure chocolade stress vermindert, terwijl het je geheugen bevordert.

Hoog cacaogehalte

Uit een recent onderzoek, uitgevoerd door de Loma Linda University Health, is gebleken dat er gezondheidsvoordelen verbonden zitten aan het eten van sommige typen donkere chocolade. Het consumeren van chocolade met een hoog cacao-gehalte -dat wil zeggen minimaal 70% cacao, 30% organische suikerriet- heeft een positief effect op stressgevoelens, ontstekingen, humeur, geheugen en immuniteit. Deze positieve gevolgen hebben allemaal te maken met de flavonoïden in de cacao, wat krachtige antioxidanten zijn met ontstekingsremmende potenties.

Alleen maar voordelen

“Jarenlang hebben we alleen gekeken naar de invloed van het suikergehalte in donkere chocolade op de neurologische functies: hoe meer suiker de chocolade bevat, hoe gelukkiger we ervan worden,” legt wetenschapper Lee S. Berk uit. “Dit is de eerste keer dat we naar de impact van grote hoeveelheden cacao in doses zo klein als een gewone chocoladereep over korte of langere periodes hebben gekeken. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat, des te hoger de concentratie cacao, des te positiever de impact ervan is op de cognitie, het geheugen en de weerstand.” Hele pure chocolade is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Do we need to say more?

Lees ook: Yés het is bewezen: rode wijn en chocolade helpen tegen rimpels

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Loma Linda | Beeld: Pixabay