Doen of niet doen? Met je raam open slapen als het vriest

slapen

Hoe zit het precies?

Vlak voor het slapengaan nog even het raam op een kiertje zetten, heerlijk. Die frisse lucht laat je net wat beter slapen. Klinkt ideaal, vooral in warmere seizoenen, maar moet je het raam ook open laten als het buiten -2 is?

Wat doe jij meestal?

Verkouden
Ben je zo gezond als een vis? Dan kan het geen kwaad om het raam open te laten als het buiten vriest. Door de koude lucht kun je beter door je neus blijven ademen. Ben je echter al behoorlijk verkouden? Dan werkt het juist averechts om met het raam open te slapen. Het is dus afwegen wat voor jou het beste is en wat je het prettigst vindt. Maar dit is nog niet alles.

Droge huid
Het is je vast al eens opgevallen dat die ijskoude lucht van buiten erg droog is. Heb jij een droge huid? Dan kun je er beter voor kiezen om het raam ’s nachts dicht te laten. Als je een droge huid hebt, zul je waarschijnlijk wel merken dat je huid in de winter nog wat droger wordt. Even als voorbeeld: de luchtvochtigheid buiten is maar 20 procent, binnen is dat rond de 61 procent. Heb je juist een vette huid? Dan kan het geen kwaad om met het raam open te slapen. Je huid houdt immers makkelijk water vast.

Raam open slapen
Heb jij een droge huid, maar wil je toch graag met het raam open slapen? Smeer dan altijd een beetje lippenbalsem op je lippen voor het slapengaan. Een droge huid verdampt vocht makkelijk, en dat is vooral merkbaar in de lippen. In de lippen zitten namelijk weinig talgklieren. Voorzie je lippen daarom van een beetje lippenbalsem, maar niet te veel! Een overdaad aan vet op de lippen, kan het droge effect verergeren.

Lees ook: Dit zegt het tijdstip waarop je gaat slapen over je karakter 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair Online | Beeld: Pexels