Wait, what? Blijkbaar is het slecht om op je rechterzijde te slapen 

slapen rechterzijde

En dít is de reden 

Over slaap is ontzettend veel te vertellen. Zo weten we inmiddels hoe laat we moeten gaan slapen voor de ideale nachtrust, hoe je kunt afvallen tijdens het slapen en of het nou goed of slecht is om met een beha aan te slapen. Maar blijkbaar valt er ook iets te zeggen over je slaaphouding. Het blijkt namelijk hartstikke slecht te zijn om op je rechterzijde te slapen. 

Slaaphouding 

Of je nu het liefst of je rug slaap, op je buik of op je zij: iedereen heeft zo zijn favoriete slaaphouding. Echter blijkt die laatste variant niet goed voor je te zijn. Tenminste, als je op je rechterzij ligt. Uit onderzoek van de Journal of Clinical Gastroenterology blijkt namelijk dat het ongezond is om op je rechterzij te slapen. Gelukkig is er ook goed nieuws voor alle zijslapers: slapen op je linkerzijde is wel weer goed voor je gezondheid. Hoe dat nou precies zit? Wij leggen het uit.

Druk op organen 

Laten we beginnen met de rechterzijde. Want waarom is het nou zo slecht om op die kant te slapen? Dat heeft alles te maken met de plek van je organen. Als je op je rechterzijde slaapt komt er namelijk druk te staan op je maag en alvleesklier, waardoor je lichaam tegen de zwaartekracht in moet werken. Je maag ligt als het ware in een omgekeerde positie, waardoor je zelfs last kunt krijgen van brandend maagzuur. En niet alleen je maag heeft het te verduren als jij op je rechterzijde slaapt, ook je hart vindt het niet fijn. Je aorta is naar links gebogen, waardoor je bloed bergopwaarts gepompt wordt. Dit kan weer een negatief effect op je hart hebben.

Afvalstoffen afvoeren 

Slapen op de rechterzijde is dus niet heel bevorderlijk voor je gezondheid. Gelukkig brengt slapen op je linkerzijde wél een aantal voordelen met zich mee. Afvalstoffen worden namelijk aan de linkerkant van je lichaam afgevoerd. Dit proces kun je ondersteunen door op je linkerzijde te liggen. Het mag duidelijk zijn: slapen op je rechterzijde is misschien het lekkerst, toch is het beter om in vervolg even om te draaien.

Lees ook: Dít doen gelukkige koppels voordat ze gaan slapen

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels