Schenk maar meteen een glaasje in! Mensen die regelmatig alcohol nuttigen leven langer!

alcohol

Het beste nieuws van vandaag!

Tegen een lekker glaasje rood op z’n tijd zeggen we geen nee. Ook dat biertje slaan we niet af. Drink jij ’s avonds ook graag een lekker drankje? Of neem je het er juist van in het weekend? Dan hebben we leuk nieuws voor jou. Onderzoek toont aan dat mensen die af en toe een drankje nuttigen, langer leven dan mensen die dat drankje afslaan.

Wij proosten hier meteen op!

Dat het drinken van grote hoeveelheden alcohol niet zo bevordelijk is voor je gezondheid is bekend, maar een beetje alcohol nuttigen is juist goed voor je! Uit onderzoek van de universiteit van Texas blijkt dat degenen die af en toe van een alcoholische versnapering genieten, langer leven dan mensen die geen alcohol drinken.

Onderzoek

Professor en psycholoog Holahan van de universiteit van Texas nam de gegevens van 1824 proefpersonen onder de loep. Hierbij werd gekeken naar het sterftecijfer en de alcoholconsumpie. Het sterfecijfer onder degenen die (nog) nooit alcohol hadden gedronken was hoger dan bij degenen die af en toe wel dronken. Opvallend was dat zelfs de zware drinkers een lager sterfecijfer hadden dan degenen die geen drup alcohol nuttigden. Bij de matige drinker (1 á 2 drankjes per dag) kwamen het beste uit het onderzoek, bij hen was het sterftecijfer het laagst.

Wel plaatst de psycholoog een kanttekening bij de resultaten. Eén á twee drankjes per dag kan gezondheidsvoordelen hebben, maar te veel drinken is gevaarlijk.

Lees ook: Aha, dít is de reden dat wijnflessen hol zijn aan de onderkant

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: News Utexas | Beeld: Pexels