Last van rode bultjes op je billen? Hier komt het door!

En zo kom je er vanaf 

Je hebt het vast wel eens gehad: rode bultjes op je billen. Of je het nu altijd of af en toe op je billen ziet zitten, het is vervelend en je weet vaak niet waardoor het komt. Was je net van plan om te shinen in je nieuwe bikini op het strand, maar ben je getroffen door weer een flink aantal bultjes? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen om deze bultjes te voorkomen of tegen te gaan!

De vrouwen van Women’s Health vertellen hoe dit zit.

Folliculitis

Waarschijnlijk dacht je dat het pukkeltjes waren. Oeps, dit klopt niet! De bultjes ontstaan in de meeste gevallen namelijk door een milde infectie van de haarzakjes. Dit leidt tot rode bultjes en wordt folliculitis genoemd. Deze infectie van de haarzakjes ontstaat niet zomaar, maar kan door een aantal verschillende factoren komen.

1. Zitten

Ben jij gezegend met een 40-urige kantoorbaan? Dan is de kans groot dat jij veel uren op een stoel doorbrengt. De ontstoken haarzakjes worden veroorzaakt door wrijving of irritatie. Zit je enorm veel op een stoel, dan kan dit alleen maar erger worden. Probeer af en toe wat vaker op te staan tijdens je werk!

2. Strak, strakker, strakst

Ben jij groot fan van een loeistrakke skinny jeans of draag je graag panty’s? Dan is het de kans groot dat je daardoor rode bultjes op je billen krijgt. Deze strakke kleding zorgt er voor dat het zweet en olie van je huid vastgehouden wordt. Hierdoor blokkeren je haarzakjes en ontstaan er rode bultjes op je billen. Kies daarom eens voor een luchtige pantalon of rok. Je billen zullen je dankbaar zijn!

3. Sporten

Ben je naar de sportschool geweest? Goed bezig! Probeer alleen niet te lang in die zweterige outfit rond te lopen, aangezien je poriën hier iets minder blij van worden. Trek die strakke sportlegging zo snel mogelijk uit en spring onder de douche. Zo voorkom je flink wat rode bultjes.

4. Ondergoed

Niet alleen is het een stuk frisser, maar ook veel beter voor je bips. Je onderbroek houdt een hoop vuil, zweet en olie vast. Hier zullen je poriën door verstoppen en daardoor ontstaat er weer extra rode bultjes. Omwisselen dus!

Lees ook: Dit zijn ‘aardbeibenen’ en op deze manier kun je ze verhelpen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash