Slaap jij slecht? Door deze 8 dingen te eten slaap je als een roos

5. Yoghurt

Ook je darmen zijn belangrijk voor je nachtrust. Het microbioom, het geheel van micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten, speelt een rol in je humeur, je stressniveaus en je slaapritme. Een van de beste manieren om je microbioom gezond te houden, is om probioticarijke voeding te nuttigen. Yoghurt is hier een goed voorbeeld van. Een onderzoek toont aan dat je drie tot vier keer per week yoghurt kunt eten voor een gezond microbioom.

6. Citrusvruchten

Stress is een grote boosdoener voor je nachtrust. Het is daarom belangrijk dat je genoeg beweegt om je stressniveau te verlagen. Ook voedsel dat rijk is aan vitamine C en omega 3-vetzuren heeft een positieve invloed op je stressniveau. Kies voor citrusvruchten als sinaasappels, clementines, citroenen en limoenen. Ook aardbeien en peulvruchten zijn een goede bron van vitamine C.

7. Zalm

Zalm zit vol met omega 3-vetzuren, die dus je stressniveau kunnen verlagen. Je lichaam kan deze omega 3-vetzuren niet zelf creëren, daarom moet je deze uit je voeding krijgen. Naast zalm heeft makreel ook een goed effect op je nachtrust.

8. Bladgroenten

En tot slot, een groene afsluiter: bladgroenten. Bladgroenten zijn een goede bron van magnesium. Daarnaast zijn ze laag in calorieën, waardoor je er meer van kunt eten dan bijvoorbeeld van amandelen. Zorg ervoor dat je je bord in ieder geval voor de helft vult met bladgroenten.

Pagina 2/2

Lees ook: Zo weet je precies hoe laat je moet slapen voor een optimale nachtrust

Bron: Real Simple | Beeld: Unsplash