Slaap jij de laatste tijd ook zo slecht? Dat is normaal voor deze tijd van het jaar

slaap

Slaap jij ook zo belabberd?

De dagen in de winter zijn kort, donker en guur. Geen wonder dat de meeste mensen het liefst de hele dag gerold in een dekentje op de bank liggen en het liefst gaan wij naar bed zodra het ook maar éven kan. Maar als we eenmaal in ons warme nest zijn beland, liggen we uren naar het plafond te staren. 

En als je dan eindelijk in slaap valt, word je óveral wakker van… Waarom is dit zo?

Wakker liggen
Er zijn weinig dingen frustrerender dan de slaap niet kunnen vatten als je de hele dag al zin hebt gehad om naar bed te mogen. Heb je je eindelijk heerlijk geïnstalleerd met een warme deken over je dan… Lig je wakker. Heb jij er normaal nooit last van maar kun je de laatste tijd maar moeilijk in slaap vallen? Volgens Antwerpse slaapexpert Johan Verbraecken is dat in de winter heel normaal.

Te donker
Veel mensen slapen juist tijdens de wintermaanden slecht! Omdat het voor een goede nachtrust heel belangrijk is dat je overdag wordt blootgesteld aan genoeg daglicht, is het niet zo gek dat je in de donkere wintermaanden slechter in slaap valt. Je krijgt simpelweg te weinig licht. En aangezien afgelopen december de donkerste maand in meer dan een halve eeuw was, is het niet zo raar dat we massaal de slaap niet vatten.

Bewegen
Kan je dan helemaal niks doen om ervoor te zorgen dat je nachtrust wat beter wordt? Jawel, maar niet iedereen zal staan te juichen bij het lezen van de oplossing: meer bewegen! Sporten helpt echt om beter te slapen, al is het maar een half uurtje zwemmen of een flinke avondwandeling. Je zal verschil merken! En heb je daar echt geen zin in? Dan rest je nog maar één optie: uitzitten…

Lees ook: Van dit natuurlijke drankje ga je beter slapen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Pixabay