Bye bye perzikhuid: deze 7 slechte gewoontes verstoppen je poriën

verstopte porien

Zo kom je van die vettige of onzuivere huid af

Een perzikhuidje: het is ons niet allemaal gegund. Heb jij last van verstopte poriën – of ook wel: een glimmende en onzuivere huid – dan wil je hier vast zo snel mogelijk vanaf. Ondanks dat er tig verschillende crèmes, reinigingsgels of maskers op de markt zijn, kun je de boel al een stuk egaler krijgen door simpelweg een aantal slechte gewoontes uit je dagelijkse leven te schrappen. 

1. Krabben aan korstjes en puistjes

Ai, een puistje. Zodra dat witte puntje tevoorschijn komt, sta jij al met je neus voor de spiegel om de boel uit te knijpen. Geloof ons: dit kun je beter niet doen. Je huid kan dit namelijk prima zelf regelen. Zodra je te veel gaat drukken, krabben of prutsen, wordt het alleen maar erger. Je veroorzaakt littekens waar je moeilijk vanaf komt én de poriën rondom het puistje raken verstopt.

2. Make-up dragen tijdens het sporten

Voel jij je niet helemaal op je gemak zonder een laagje make-up? Grote kans dat je ook in de sportschool een laagje foundation, poeder of concealer draagt. Je gaat zweten, maar dit zweet kan geen kant op vanwege de make-up op je gezicht. En dan? Juist, dan verstoppen je poriën. Wees verstandig en reinig je gezicht voor het sporten.

3. Aan je kleurtje werken

Werk jij graag aan je kleurtje? Let dan goed op. Zonnebaden doet namelijk niet veel goeds voor je poriën. Door de UV-straling op je gezicht, worden je poriën vergroot. Kies er daarom voor om je gezicht op de juiste manier te beschermen. Kies voor een zonnebrand die geschikt is voor je gezicht.

4. Beddengoed verschonen

Heb jij last van een onzuivere huid? Dan is het verstandig om je beddengoed iets vaker te verwisselen. Op je kussensloop blijven namelijk een hoop oliën, viezigheid en dode huidcellen achter. Het is verstandig je kussensloop om de 3 dagen te wisselen, zodat de boel lekker fris blijft.

5. Roken, roken en nog eens roken

Ben jij een roker? Grote kans dat je geen egale huid hebt. Door veel te roken raken je poriën verstopt en ontstaan er al gauw ontstekingen onder de huid.

6. Een belletje plegen

Misschien heb je het wel eens gehoord: je telefoon is viezer dan een gemiddelde wc-bril. En toch druk je ‘m elke keer tegen je hoofd aan. Je telefoon zit vol met bacteriën, oliën van je gezicht, make-uprestjes en allerlei andere viezigheid. Probeer je telefoon daarom niet tegen je hoofd aan te houden. Bel met oordopjes, of zet ‘m op de speaker.

7. Aan je gezicht zitten

Leunen, krabben of wrijven over je gezicht is geen goed idee. Op deze manier smeer je alle bacteriën van je handen – en geloof ons: dat zijn er veel – uit op je gezicht. Verstopte poriën ontstaan zodra deze bacteriën zich op je gezicht bevinden.

Lees ook: Zo weet je precies hoe laat je moet slapen voor een optimale nachtrust

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Healthy | Beeld: Male Raffiné