Verban deze spullen uit de slaapkamer als je goed wilt slapen

Deze zaken verpesten een goede nachtrust

Je hebt het gezegde vast weleens voorbij horen komen: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Hetzelfde geldt uiteraard voor de slaapkamer. Echter slingert er in menig slaapkamer vaak van alles rond wat er niet hoort. Sterker nog, het kan je nachtrust negatief beïnvloeden.

Zet deze spullen maar snel ergens anders neer.

Een oud kussen

Een goed kussen is minstens net zo belangrijk als een goed matras. Biedt jouw kussen niet de steun die jouw lichaam nodig heeft? Dan is de kans groot dat je wakker wordt met een stijve nek. Vervang je oude kussen dus voor een nieuwe die speciaal bij jouw lichaam past. Er zijn zelfs speciale kussens op de markt die zich aanpassen aan de manier waarop jij in bed ligt.

Digitale klokken of wekkers

Toegegeven: een wekker is wel verdomd handig als je op tijd wakker wilt worden in de ochtend. Alleen die lichtgevende letters van een digitale klok of je wekker zijn niet bepaald bevorderend voor de nachtrust. Zorg ervoor dat je het licht van de klokken of de wekkers niet kunt zien om zo je nachtrust te optimaliseren. Bovendien kun je op deze manier ook niet tellen hoeveel uur slaap je nog hebt, ook dit werkt een goede nachtrust tegen .

Essentiële olie

Zo’n lekkere olie verspreidt een heerlijke geur, maar hoort toch echt niet thuis in de slaapkamer. Volgens aromatherapeut Amanda Lattin kan een degelijke olie zelfs averechts werken. “Sommige geuren kunnen ervoor zorgen dat je je meer gaat focussen en concentreren”, vertelt ze aan de website Appartment Therapy. Geuren die je het beste kunt vermijden zijn jasmijn, citroen, rozemarijn en pepermunt.

Eten

Een zak chips meenemen naar bed, kan voor sommigen zo verleidelijk zijn. Je tegoed doen aan je favoriete snack terwijl je een filmpje kijkt vanuit je bed, het klinkt zo heerlijk. Maar lekker slapen doe je niet tussen de chipkruimels… Het beste eet je gewoon in de keuken of desnoods op de bank, maar maak van de slaapkamer een ruimte waar niet gegeten wordt.

Rommel

Die ene stoel waar je al je kleding op gooit die je nog wel kunt dragen, een vloer waar nog een paar sokken op liggen of een nachtkastje vol tijdschriften. Het is zo normaal dat dit in je slaapkamer rondslingert, maar het zorgt niet voor orde. Een nette, strakke slaapkamer straalt rust uit en hierdoor kun je juist beter slapen.

Alles wat je te veel doet nadenken

Zorg ervoor dat er niets in de slaapkamer ligt waar je van gaat piekeren, zoals bijvoorbeeld rekeningen die nog betaald moeten worden of andere spullen waar je van gaat malen. Deze spullen zorgen ervoor dat je niet volledig tot rust kunt komen en dit komt een goede nachtrust niet ten goede.

Lees ook: Onderzoek beweert: dit liedje zorgt ervoor dat álle baby’s binnen een paar minuten slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay