Tanden recht maken met een nagelvijl is de nieuwste TikTok-trend

tanden nagelvijl tiktok

Een dringend verzoek van je tandarts: doe dit vooral níet na 

We willen tegenwoordig allemaal een kaarsrecht gebit. Gelukkig hebben we daar handig hulpmiddelen voor, zoals beugels. Op TikTok gaat echter een nieuwe trend rond om je tanden recht te krijgen: een nagelvijl. Je tandarts is er alleen niet zo blij mee… 

Gebit recht vijlen

TikTok staat vol met handige lifehacks en beauty tips. Toch is het niet slim om deze handige trucjes zomaar na te doen. Sommige dingen kun je simpelweg beter overlaten aan de experts. De nieuwste TikTok-trends is daar een perfect voorbeeld van. Want wat doen mensen nou precies? TikTokkers gaan met een nagelvijl aan de slag om hun gebit recht te vijlen. Heb je kleine oneffenheden op je tanden of staat de onderkant niet helemaal in een rechte lijn? Dan kun je dat makkelijk oplossen met een nagelvijl, aldus TikTok-gebruikers. 

Tandarts minder blij

Je tandarts is echter minder blij met de trend. Het goedkoop hulpmiddel lijkt te werken, maar volgens tandartsen is het absoluut geen goed idee om je tanden te vijlen. Als je met een nagelvijl over je tanden gaat, kun je zowel de tandstructuur als het glazuur rondom de tand permanent beschadigen. En dat wil je natuurlijk niet! Als je je tanden eenmaal hebt gevijld, is de schade onomkeerbaar. Het tandglazuur komt niet meer terug en je kunt last krijgen van gevoelige en pijnlijke tanden. Daarnaast zijn je tanden minder sterk, waardoor ze sneller kunnen afbreken.

Laat het aan professionals over

Ingrepen die met je gebit te maken hebben, moet je écht alleen laten doen door professionals met gesteriliseerde instrumenten, aldus Sunny Sihra van de Britse Simply Theeth Clinic. Het vijlen lijkt een goedkoop en snel trucje om rechte tanden te krijgen, maar onderaan de streep ben je veel duurder uit. De kans is namelijk groot dat je uiteindelijk diverse behandelingen moet ondergaan om de opgelopen schade enigszins te herstellen. Denk hierbij aan het plaatsen van nieuwe kronen en dat is geen goedkope behandeling. Denk dus goed na voordat je een TikTok-trend uitprobeert.

@miadio

Filing my teeth down #fyp #dentist #notreally

♬ I hope I make dentists cringe – Mia Dio

Lees ook: Tandarts gaat met mondkapjeshack viraal op TikTok

Bron: TikTok Mia Dio, Margriet | Beeld: Pexels