Droge handen na al dat wassen? Met deze tips kun je het voorkomen

Paraffine

Handcrèmes die paraffine bevatten zijn dé go-to als het gaat om de verzorging van je droge handen. Dit stofje zorgt namelijk voor een gehydrateerde huid die zacht en soepel aanvoelt. Paraffine wordt op veel verpakkingen uitgedrukt onder verschillende namen. Let daarom op de verpakking of hier ‘Paraffinum liquidum’, ‘mineral oil’, ‘paraffin oil’, ‘petrolatum liquid’ of ‘petroleum oil’ op staat.

Handmasker

Net als de huid van je gezicht, verdient de tere huid van je handen ook eens in de zoveel tijd een masker. Een handmasker kan je makkelijk thuis maken met slechts een paar ingrediënten. Mix in een schaaltje 2 eetlepels volle yoghurt, 1 eetlepel havervlokken, 1 theelepel amandelolie en 1 theelepel honing. Smeer het mengsel uit over je handen en laat 15 tot 20 minuten intrekken. Was af met lauwwarm water en je handen zullen zijdezacht aanvoelen!

Blijf je handen wassen

Blijven je handen droog aanvoelen? Was dan niet minder vaak je handen. Het blijft van groot belang om je handen zo schoon mogelijk te houden. Herhaal de bovenstaande tips een aantal keren per week voor het optimale resultaat en je zal zien dat je handen steeds minder droog aanvoelen.

Zie in deze video hoe je het beste je handen kunt wassen:

Pagina 2/2

Lees ook: Met deze workoutvideo’s sport je gemakkelijk thuis

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels