Topfit: met deze sporten zie je snel resultaat

sporten

Groot resultaat!

Om lekker in ons vel te zitten, zijn gezonde voeding en beweging belangrijk. Zeker wanneer je een paar kilootjes wilt afvallen, is sporten essentieel. Het liefste zien we meteen dezelfde dag al een groot verschil, maar helaas is dat niet realistisch. Die lange adem en het grote geduld kunnen nogal demotiverend werken. Gelukkig heeft onderzoek uitgewezen dat je met bepaalde sporten wel degelijk sneller resultaat boekt dan met andere. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Harvard Medical School

Redenen om te sporten kunnen uiteenlopend zijn. De een wil afvallen, de ander spieren kweken of een topconditie krijgen. Een onderzoek van Harvard Medical School dook in de theorie over bewegen en kwam met vijf sporten die het beste werken om af te vallen, leniger te worden en zelfs geheugenverlies te voorkomen.

Krachttraining

Het zal je vast niet verbazen, maar krachttraining hoort in deze top vijf thuis. Om spiermassa te behouden, is het belangrijk te trainen met gewichten. Zeker wanneer je ouder wordt en spiermassa op natuurlijke wijze afneemt, kan krachttraining enorm helpen om je fit en gezond te blijven voelen.

Uit het onderzoek van Harvard kwam ook de specifieke krachtsport kegelsport. Deze sport zou in het bijzonder goed zijn om je bekkenbodemspieren te trainen.

Zwemmen

Wanneer je een duik neemt in het water en flink wat baantjes trekt, gebruik je alle spieren in je lichaam. Een uitstekende work-out dus, om je hele lijf fit te houden. Daarnaast is er weinig sprake van weerstand, waardoor zwemmen ook weinig belastend is voor je gewrichten.

Wandelen

Pak je oordopjes er maar bij en zet je favoriete podcast op, want een flinke wandeltocht is ontzettend goed voor je. Door regelmatig te wandelen kun je afvallen, je botten versterken en je bloeddruk reguleren. Zeker met mooi weer is het een makkelijke manier om je snel fitter te gaan voelen.

Tai Chi

Behoefte aan iets nieuws? Wellicht is Tai Chi de moeite waard om te proberen. Bij deze Chinese vechtsport draait alles om beheersing van je bewegingen, en is zowel mentaal als fysiek heel uitdagend. In China wordt het zelfs ‘meditatie in beweging’ genoemd. Als dat niet effectief klinkt, weten wij het ook niet meer.

Lees ook: Aha! Deze voeding geeft je gezond en sterk haar

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bedrock | Pexels / Andrea Piacquadio