Hou jij van uitslapen? Dit zegt het over je persoonlijkheid

uitslapen

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen!

“Lig je nu nóg in bed?!” Een zin die je ongetwijfeld weleens gehoord hebt als je van uitslapen houdt. Voelde jij je ook altijd schuldig als je naar de klok keek en 13:00 uur zag staan? Dat hoeft niet meer, want het betekent namelijk dat je intelligenter, gelukkiger én creatiever bent!

Wij draaien ons nog een keertje om.

Luisteren
Het onderzoek heet heel toepasselijk Why Night Owls Are More Intelligent en uit dat onderzoek blijkt wanneer je naar je lichaam luistert, in plaats van blind af te gaan op de wekker, je sneller problemen aanpakt en je ambities waarmaakt. Je zult creatiever en onafhankelijker zijn. Een gelijkaardig onderzoek van de universiteit van Southampton wees eerder al uit dat mensen die na elf uur ‘s avonds gaan slapen en na acht uur ‘s ochtends opstaan meer geld verdienen en gelukkiger zijn.

Wekker
Gooi niet meteen je wekker uit het raam, want afgezien van het feit dat dat gevaarlijk is voor voorbijgangers, is het ook niet zo goed voor jouw biologische klok. Het is beter om elke dag rond dezelfde tijd op te staan. Zorg er dus wel voor dat het uitslapen in een bepaalde regelmaat gebeurt, maar je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je eens een uurtje extra slaapt.

Lees ook: Van dit natuurlijke drankje ga je beter slapen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: pexels