Uitspraak Sonja Bakker over fitgirls wekt verbazing: ‘Een vrouw hoort in de keuken hapjes te maken’

Fitgirls

Sonja Bakkers uitspraken over fitgirls werden niet zo goed ontvangen

Velen hebben het op een bepaald punt in hun leven weleens gezegd: ‘Ik ben aan het Sonja-Bakkeren’. De afslankexpert oogst al jaren grote successen met haar dieetboeken en door haar hebben vele dames en heren hun ideale gewicht bereikt. Naast haar afslankmethode krijgt ook haar privéleven veel aandacht, zeker na de scheiding van Jan Reus. 

In een interview met Telegraaf-magazine Vrouw vertelt Sonja dat ze alweer voorzichtig aan het daten is, maar dat zijn niet de uitspraken die veel stof doen opwaaien op social media.

Gedateerd
Haar gedachten over fitness en man-vrouwverhoudingen zorgen voor een flinke storm aan kritiek. Vooral het antwoord op de vraag wat Bakker vindt van de huidige fitgirl-trend (dames die veel aan krachttraining doen en hierdoor een wat gespierder fysiek krijgen, red.) kon rekenen op veel verbazing. Haar antwoord is namelijk ietwat gedateerd te noemen.

Vrouw hoort in de keuken
“Dan ga ik even terug naar de basis, naar de oertijd: een vrouw moet zacht zijn, vanbinnen en vanbuiten. Als ik met een man onder de douche sta, mag hij best groot en stevig zijn”, aldus Sonja, want de man moet haar ‘beschermen’. De vrouw daarentegen moet ‘zacht’ zijn, zowel ‘vanbinnen als vanbuiten’. “Als ik een strak wasbordje heb en helemaal gespierd ben, denkt die man toch: hier kan geen kind meer uitkomen? Het is niet natuurlijk”, zegt de schrijfster. Wat er daarna volgde deed de monden helemaal openvallen: “Een vrouw hoort -letterlijk- in de keuken lekkere hapjes te maken.”

Reacties
Hier was Twitter het niet mee eens, zo bleek uit de vele reacties op het artikel.

Wij vinden dat elke vrouw vooral lekker moet doen waar ze zin in heeft. Hapjes maken in de keuken of jezelf afbeulen in de sportschool: you do you!

Lees ook: deze eigenschappen maken je een goede vriendin 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Show, Vrouw, Libelle | Beeld: Videostill