Vier veelgehoorde misvattingen over cellulite op een rijtje

En zo zit het dus wél

Of we het nu leuk vinden of niet: het vrouwenlichaam krijgt nogal vaak te dealen met cellulite, ook wel de sinaasappelhuid genoemd – of een tikkeltje oneerbiedig de poffertjespan. Er doen heel wat misvattingen over cellulite de ronde en vier daarvan ontkrachten we vandaag graag.

Alleen mensen met overgewicht hebben cellulite

Of je nu dun, dik of iets daartussenin bent, cellulite kan bij iedereen voorkomen. Wel klopt het dat vrouwen er over het algemeen vaker mee te maken krijgen dan mannen. We hebben nu eenmaal pech met onze dunnere huid, ladies. Cellulite is namelijk sneller zichtbaar als je een dunne huid hebt. Daarnaast spelen ook andere factoren een belangrijke rol, namelijk je hormonen, genen en je leefstijl.

Liposuctie kan cellulite doen verdwijnen

Helaas, liposuctie is niet de oplossing. Sterker nog: het kan de cellulite zelfs verergeren.

Cardio is de oplossing

Jezelf in het zweet werken om een hometrainer is natuurlijk hartstikke goed voor je conditie, maar als je het doet om cellulite te verminderen kan het resultaat helaas tegenvallen. Ja, het klopt dat bepaalde cardio-activiteiten de cellulite kan verminderen, maar het helpt je er vaak niet helemaal vanaf. Wil je door te trainen toch de cellulite wat verminderen? Combineer cardio dan met krachttraining.

Afvallen vermindert cellulite

Veel mensen denken dat afvallen helpt om cellulite te verminderen. Die gedachte is ook eigenlijk niet zo gek. De sinaasappelhuid ontstaat wanneer vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toenemen. Vetcellen verminderen klinkt volgens velen dan ook logisch om cellulite te verminderen, maar dat is helaas niet het geval. Je kunt je dan ook beter focussen op de veerkrachtigheid van je huid. Je kunt die sterk houden door veel groente, fruit en magere eiwitten op te nemen in je dieet.

Wat wél klopt

Ontzettend veel vrouwen (en ook mannen) hebben cellulite op hun benen, buik en billen. Het is daarom ook niets om je voor te schamen! 

Lees ook: Sylvie Meis deelt verrassende tips tegen cellulite

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Marvin Meyer