‘Ik verplicht mijn dochter met overgewicht om personal training te volgen’

body

De 21-jarige dochter met overgewicht is hier echter totaal niet van gediend

Wanneer je ziet dat je kind overgewicht heeft, maar hier niets aan wil doen, ben je als ouder behoorlijk machteloos. Op een anoniem forum doet een verdrietige vader zijn verhaal.

Weinig aandacht

“Onze dochter is 21 en mijn vrouw en ik hebben de afgelopen jaren niet veel aandacht aan haar eetgewoontes besteed”, begint de vader zijn verhaal. “Om een lang verhaal kort te maken. Ze woont nu thuis en is financieel afhankelijk van ons.” De vader vindt dit naar eigen zeggen niet erg, maar maakt zich wel veel zorgen om het gewicht van zijn dochter.

Meer dan 100 kilo

“Mijn vrouw en ik schrokken onlangs enorm van het gewicht van onze dochter. We kwamen erachter dat ze 108 kilo weegt, terwijl ze maar 157 centimeter lang is. Ze is in de afgelopen twee jaar al bijna 45 kilo aangekomen. Dit is niet gezond, dus we moeten als ouders ingrijpen”, vertelt de vader geschrokken. “We vertelden haar dat ze naar een voedingsdeskundige en een personal trainer moest gaan, om zo haar levensstijl te veranderen.”

Niet blij

Het nieuws over de diëtist en personal trainer schoot bij de 21-jarige dochter echter in het verkeerde keelgat. “Ondanks dat ze niet op zichzelf woont en ze niet haar eigen geld verdient, wil ze niet meewerken. Mijn vrouw en ik hebben meerdere keren verteld hoe belangrijk het is, maar ze wil niet luisteren. Sterker nog, ze negeert ons nu.”

De vader vraagt zich af: had hij anders moeten handelen? Hij wil in ieder geval het beste voor zijn dochter. Hoe zou jij met deze situatie omgaan?

Lees ook: Last van een winterdip? Deze sterrenbeelden zijn er gevoelig voor

Bron: Reddit | Beeld: Pexels