Video over het checken van je borsten gaat viral op TikTok

borst check video

De video laat een aantal minder bekende symptomen van borstkanker zien

Je voorgevel checken op rare bobbels, vlekken of bultjes is enorm belangrijk. Maar op welke symptomen je nog meer moet letten? Daar maakte Dr. Raj Kanar een duidelijke video over – die in no time heel het internet overging. 

Minder bekende symptomen

Bultjes of ongewone vlekken zijn gemakkelijk te spotten op je borsten. Maar volgens Dr. Raj Kanar zijn er veel meer symptomen die op borstkanker kunnen wijzen. De dokter deelt op TikTok regelmatig medische video’s, maar deze video over minder bekende borstkanker symptomen ging vlak na het plaatsen al heel het internet over. Goede zaak, want hoe eerder je borstkanker opspoort, hoe minder ernstig de gevolgen kunnen zijn.

Minder bekende symptomen

De symptomen waar de dokter zijn volgers op wil wijzen zijn minder bekend, aangezien het niet om knobbeltjes of bobbeltjes gaat. Het gaat om de volgende symptomen:

Plooien of kuiltjes in de huid – Door een knobbeltje diep in de borst kan de huid als het ware gaan plooien of er ontstaan kuiltjes.

Veranderingen aan je tepel – Keert je tepel naar binnen, komt er vocht uit of verandert-ie van kleur? Dan kan dit wijzen op borstkanker.

Rode uitslag op je borst of rondom je tepels – Er bestaat een kankersoort die geen knobbeltjes in je borst veroorzaakt. Dr. Raj Kanar noemt dit inflammatoire borstkanker en dit is te herkennen aan rode uitslag op je borst of rondom je tepels.

Sinaasappelhuid – Lijkt de huid rondom je tepel op de schil van een sinaasappel? Dan kan dit wijzen op kankercellen die de lymfevaten in de huid blokkeren. Dit symptoom staat bekend als Peau d’Orange.

Heb jij je borsten gecheckt en herken jij één van bovenstaande symptomen? Bezoek dan altijd een huisarts, zodat je je borsten goed kunt laten checken. Bekijk onderstaande video om de uitleg van Dr. Raj inclusief beeld te zien.

@dr.karanr if in doubt get it checked out #breastcancerawareness #learnontiktok #schoolwithdrkaran ♬ Night Trouble – Petit Biscuit

Lees ook: Deze 7 dingen zijn van invloed op de grootte van je borsten

Bron: TikTok @dr.karanr | Beeld: Pexels