Zó doen ze het: dit zijn de drie ‘geheimen’ van slanke mensen!

slanke

Slanke mensen hebben vaak een aantal dingen gemeen

Ze bestaan: van die mensen die alles kunnen eten zonder dat ze ook maar een gram aankomen. Mazzel, een razendsnelle stofwisseling of goede genen, wij hebben het in ieder geval niet. Toch ligt een slank lijf ook binnen handbereik voor jou, het enige wat je moet doen is eens goed kijken naar wat permanent slanke mensen anders doen dan jij. Het geheim is vaak juist niet een snelle stofwisseling, maar de manier waarop ze naar eten én naar zichzelf kijken. 

Kijk, observeer en kopieer: afvallen en slank blijven is een stuk minder ingewikkeld dan je denkt. Dit zijn de drie ‘geheimen’ van slanke mensen!

Rare, strenge diëten: no more
Als wij een paar kilo willen afvallen worden we ineens heel streng voor onszelf. We gaan op een raar komkommerdieet, eten geen taart en chips meer en koolhydraten zijn de duivel. Jezelf streng beperken en het gevoel hebben dat je moet afzien is hét recept voor falen, want alles wat je van jezelf niet ‘mag’ wordt ineens een stuk begeerlijker. Laat dit beperkende gedrag gaan, jij bent namelijk de baas over jezelf. Je mag alles eten, eet er gewoon niet meer te veel van. Afvallen is simpel: minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbrandt. Waar die calorieën uit bestaan, bepaal je helemaal zelf.

Soms heb je honger en dat is oké
Als je wil afvallen krijg je minder binnen dan dat je verbrandt en dan heb je soms honger. Zo simpel is het! Kom je wel weer overheen, je hoeft niet elke keer dat je maag een knorretje geeft een handvol voedsel in je mond te stoppen. Het zal soms even lastig zijn, maar probeer dan voor voedsel te kiezen waar je langer vol van zit. Eiwitten, vezels en veel groente bijvoorbeeld.

Geen emotie-eters
Je kent het wel: als je een rotdag op werk hebt gehad grijp je sneller naar een reep chocolade. Het eten vormt een soort van troost, maar uiteindelijk voel je je er niet beter door. Integendeel, als je die reep achter de kiezen hebt voel je je daar óók nog slecht door. Luister naar je lichaam, naar je gevoel en praat over je emoties. Of ga een rondje hardlopen, veel effectiever! Eten is om van te genieten, niet om snikkend achterover te drukken.

Lees ook: Deze eigenschappen maken je een goede vriendin

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels