Het ‘volle’ gevoel heeft niks te maken met de hoeveelheid calorieën die je eet

Je vol voelen betekent niet altijd dat je vol zit!

Na een diner kan je intens vol zitten, zonder dat je naar jouw idee heel veel gegeten hebt. Hoe kan dat? Heb je toch teveel gegeten? Zul je nu aankomen? Geen paniek, we kunnen je geruststellen. Dit heeft er allemaal niks mee te maken. Een vol gevoel hebben heeft namelijk helemaal niks te maken met het daadwerkelijke vol zitten. 

Heel Holland Bakt-finalist Guido Camps promoveerde aan de Universiteit van Wageningen met dit onderzoek.

Vol of niet vol?
De proefpersonen die meewerkten aan dit onderzoek moesten elk een shake drinken. De ene shake was dik en bevatten 100 calorieën en de andere shake was dun en bevatte vijf keer zoveel calorieën. De mensen die de dikke shake gedronken hadden ervoeren allemaal een heel vol gevoel. Het grappige is dat op de MRI-scan zij beduidend minder vol zaten dan de mensen met de calorierijke shake.

Subjectief
“Maaglediging (het leeg raken van de maag, red.) heeft dus niets te maken met hoe dik een substantie is, maar met de hoeveelheid calorieën die erin zitten. Subjectieve gevoelens, zoals hoe vol je je voelt, zijn juist niet afhankelijk van calorieën. Dat vermoedden we al, maar is nu voor het eerst duidelijk met MRI aangetoond”, vertelt Guido Camps trots.

Lees ook: Heb jij altijd honger? Hier komt dat door!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Harpar’s Bazaar | Beeld: videostill asian beauty secrets