Met deze tips voorkom je een opgeblazen gevoel

opgeblazen gevoel

Heb jij er ook weleens last van?

We zijn dol op eten en helemaal in het weekend gaan alle remmen los. Zo eten we junkfood bij de vleet en vermijden we de koolhydraten zeker niet. Na zo’n eetfestijn hebben we vaak last van een opgeblazen gevoel. Ook als we gezond hebben gegeten, hebben we hier weleens last van. Hoe kun je dat in de toekomst voorkomen? Houd je voortaan aan deze tips om te voorkomen dat je last hebt van een opgezette buik

Vermijd vet
Je lichaam vindt het moeilijk om vet eten te verteren. Heb je veel vette producten gegeten? Dan is de kans groot dat je last krijgt van opstopping of een opgeblazen gevoel. Je hoeft vetten niet af te zweren, maar eet gezonde vetten. Je buik is je dankbaar.

Vermijd zout
Nu we het toch hebben over het vermijden van voedingsmiddelen; zout is ook zo’n voorbeeld. Door zout hou je vocht vast. Wil je geen lucht in je buik hebben? Eet dan minder zout. Vergeet ook vooral niet om verpakkingen te lezen, voor je iets zomaar eet. In sommige producten zit veel zout, zonder dat je dat doorhebt.

Breng je vertering op gang
Er zijn voedingsmiddelen die je moet vermijden, maar er zijn ook genoeg etenswaren die je juist moet eten om van een opgeblazen gevoel af te komen. Eet producten als aardappel, banaan, citrusvruchten en noten om je spijsvertering een handje te helpen. Deze producten bevatten veel kalium en dat geeft je spijsvertering een boost.

Eet kleine porties
Het kost je lichaam meer tijd om een grote maaltijd te verteren dan een kleine maaltijd. Eet daarom over de gehele dag kleinere porties dan je gewend bent. Je hebt bovendien sneller door wanneer je daadwerkelijk volzit.

Vermijd koolzuurhoudende dranken
Een spa rood is niet zo erg, toch? Als je last hebt van een opgeblazen gevoel wel. Je kunt beter voor een glaasje water kiezen.

Zweten
Niet alleen is het goed voor je om je in het zweet te werken in de sportschool om een kilootje kwijt te raken, maar het helpt tegen een opgeblazen gevoel. Beweging kan dat vervelende gevoel in je maag verlichten.

Lees ook: Te veel gegeten? Zo kom je binnen 30 seconden van dat opgeblazen gevoel af

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pixabay