Door deze voorwerpen in huis heb je snel een griepje te pakken

griepje

Gauw schoonmaken dus!

De griepepidemie is over zijn hoogtepunt heen, maar dat betekent niet dat jij geen griepje te pakken kunt krijgen. Wil jij voorkomen dat je gevloerd wordt door een verkoudheidje of serieuzere griep? Dan is het schoonmaken van je huis van belang. Maar vergeet deze spullen in je huis niet te wassen. Ze bevatten duizenden bacteriën waardoor je zo ziek wordt.

Dweil

Even dweilen zou je huis een stuk schoner maken, maar vergeet ook zeker de dweil niet te reinigen. Een dweil bevat een miljard bacteriën per vierkante centimeter. Het beste kun je de dweil na elke schoonmaakbeurt wassen op 60 graden. Is wassen geen optie? Vervang je dweil dan na twee maanden.

Lenzen

Je staat er misschien niet bij stil, maar lenzen zijn een bron van bacteriën. Mensen die lenzen dragen, hebben 5000 bacteriën in hun ogen zitten die normaal niet voorkomen in de ogen, zo blijkt uit onderzoek. Een infectie is dus zo opgelopen. Deze bacteriën ontstaan voornamelijk in lenzendoosjes. Het is dus raadzaam om deze elke drie maanden te vervangen.

Kraan

De kraan is de plek waar wij van alles wassen, maar wassen we de kraan wel? Na een toiletbezoek draaien we de kraan aan en daarna weer uit. Op deze manier komen er enorm veel bacteriën op de kraan te zitten. Regelmatig wassen dus!

Theedoek

Je gebruikt een theedoek om dingen die je net schoon hebt gemaakt af te drogen, dus hoe vies kan een theedoek nu echt zijn? Het antwoord op die vraag is niet eentje waar je blij van wordt. Uit onderzoek blijkt dat 89 procent van alle theedoeken het e-coli bacterie bevat. Het is aan te raden om de theedoek na twee dagen te wassen.

Knuffels

Kinderen vinden het vaak alles behalve leuk wanneer hun knuffel in de wasmand moet. Toch is dit wel aan te raden. Op 80 procent van alle knuffels zitten besmettelijke bacteriën die urineweginfecties, diaree of astma kunnen veroorzaken. Hoe je hiervan afkomt? Doe de knuffel in een plastic zak en doe deze twee dagen in de vriezer. De koude temperaturen doden de bacteriën. Was de knuffel daarna en laat ‘m twee dagen drogen.

Nagelschaartje

Nog zo eentje waar je niet bij stilstaat: het nagelschaartje. Onder je nagels zitten gigantisch veel bacteriën, maar zelden wordt het schaartje na een knipbeurt gewassen. Doe dit toch maar wel. Nagels bevatten vaak darmbacteriën die diaree kunnen veroorzaken.

Lees ook: Schokkend: kindermake-up kan verschrikkelijke verwondingen veroorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Wendy | Beeld: Pixabay