Waarom je elke dag een dansje moet doen

dansen

Heb jij vandaag al gedanst?

Een vlug dansje in de keuken, schuifelen in de woonkamer of losgaan tijdens het douchen. Naast dat het leuk is, heeft het ook een belangrijk gezondheidsvoordeel. We zetten ze voor je op een rijtje!

Dansen op je favoriete muziek

Soms heb je momenten dat je je ergens heel druk om maakt of veel stress ervaart, op bijvoorbeeld je werk of in je relatie. Bewust bezig gaan met deze gedachten kunnen je helpen om rustiger te worden en om beter in je vel te zitten, maar er is ook een andere oplossing: dansen. Dansen is namelijk een goede manier om belemmerende gedachtes los te laten en in het moment te zijn. Door te luisteren naar je favoriete muziek, kom je uiteindelijk meer tot rust.

Twintig minuten

Een fijne bijkomstigheid is dat je voor dit resultaat niet de hele dag je heupen hoeft te bewegen. Door iedere dag zo’n tien tot twintig minuten te dansen op je favoriete muziek, zul je merken dat je je veel vrolijker gaat voelen. Dit zal in het begin even wennen zijn, maar gun jezelf even de tijd. Schakel desnoods je partner, vriend(in)of collega in om het dansen nog gezelliger te maken.

Dansen voor beginners

Weet je niet hoe je moet beginnen? Simpel! Zet een afspeellijst aan met je favoriete muziek en ga wat huishoudelijke klusjes doen. De afwas of stofzuigen wordt nog leuker als je er een klein feestje van maakt. Maar ook tijdens je werk of in de badkamer kun je ongegeneerd losgaan. Tip: koop een speaker die tegen water kan. Zo weet je zeker dat je lang genoeg beweegt, en voel je je daardoor ook een stuk beter!

Lees ook: Tijd om te dansen! Van déze dans word je slimmer

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Johnny McClung