Waarschuwing! Dit kan er gebeuren als je wimperserum gebruikt

wimperserum
Pas op! Blijvende schade na gebruik wimperserum

Misschien heb je al artikelen voorbij zien komen over dit wondermiddel: het wimperserum van de Kruidvat. Veel vrouwen zijn er lyrisch over omdat ze binnen een paar weken superlange wimpers hebben door het goedje. Helaas zit er ook een keerzijde aan, het serum bevat een bestandsdeel dat eigenlijk alleen in medicijnen hoort te zitten.

Wees voorzichtig.

Lange wimpers

Veel vrouwen dromen ervan om lange wimpers te hebben. We kopen mascara, nepwimpers en wimperkrullers of laten extensions zetten om maar zo’n prachtige oogopslag te krijgen. De nieuwste trend is om wimperserum te gebruiken, een goedje waardoor je wimpers sterker worden en langer groeien. Veel vrouwen zweren erbij. Het wimperserum van de Kruidvat wordt als wondermiddel bestempeld, het is goedkoop én werkt erg goed.

Medicijn

Hoe prachtig je wimpers er ook van worden, er zit ook een keerzijde aan. Het werkende bestandsdeel in het serum is in werkelijkheid een medicijn en zoals alle medicijnen heeft het bijwerkingen. De stof, Bimatoprost, is oorspronkelijk bedoeld om beschadigde oogzenuwen te genezen. De bijwerkingen van dit medicijn zijn irritaties, rode ogen, pigmentvlekken én langere wimpers. Door dat laatste is het verwerkt in het wimperserum.

Beschadiging

Oogarts Richard Zegers vertelt dat hij patiënten heeft gehad met klachten over het wimperserum. Ze hebben pigmentvlekjes op hun ooglid gekregen door het goedje. Volgens Zegers trekken deze pigmentvlekken weer weg als je stopt met het gebruiken van het serum. Echter zijn er ook twee gevallen geweest die pigmentvlekken in hun oog hadden. Deze dames hadden lichtblauwe of groene ogen en ontdekten dat ze na het gebruiken van het serum bruine vlekken in hun irissen hadden. Deze vlekken trekken nooit meer weg. Oppassen dus! Dokter Zegers pleit dan ook voor een bijsluiter waar duidelijk in beschreven staat wat de bijwerkingen kunnen zijn en hoe het product gebruikt moet worden. Ook is er sprake van dat het product als medicijn gezien moet worden en dus ook zo verkocht moet worden, met waarschuwing.

Waarschuwing

Gebruik je een dergelijk serum en krijg je last van je ogen of zie je een kleurverschil op je oogleden, stop dan met het gebruiken. Denk je dat er iets ernstigs aan de hand is, neem dan contact op met je huisarts. Kruidvat zelf vindt dat er niets aan de hand is: “Sommigen krijgen irritaties en anderen weer niet. Wat ik wel kan zeggen is dat op basis van wat er is verkocht het bij weinig mensen irritaties heeft opgeleverd.” De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de Kruidvat al gewaarschuwd om het serum als medicijn te verkopen.

Zie hier het interview met dokter Zegers:

Lees ook: Sonja Bakker pronkt met een afgetraind lichaam ondanks haar mening over fitgirls

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: EditieNL | Beeld: Pexels