We wísten het: wakker worden door een wekker schijnt super ongezond te zijn

wekker

We wísten het: een wekker is helemaal niet goed voor je

Vrijwel iedereen staat er elke dag mee op: de wekker. Je ligt nog lekker warm in bed, zit midden in een spannende droom en plots… schrik je wakker van die rottige wekker die met veel lawaai afgaat. Echt bevorderend voor ons humeur is het op dat moment niet. En nu blijkt uit recent onderzoek dat dat niet het enige nadeel is…

Wakker worden door middel van een wekker is hartstikke slecht voor je gezondheid!

Onderzoek
Het blad HLN vroeg Ticia Luengo Hendriks van het Nederlandse Platform Betere Tijden hoe het kan dat het gebruiken van een wekker gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Hendriks zegt hierover dat ruim 80 procent van de Nederlanders een wekker zet om wakker te worden. De reden dat dit zo ongezond is komt volgens haar omdat je hiermee elke dag je slaap onderbreekt. Je lichaam is nog niet goed ‘uitgerust’ als je wakker schrikt van de wekker en hierom hebben je lichaam en geest daar de rest van de dag last van.

Flexibele werktijden
Volgens Hendriks is het daarnaast erg achterhaald om een ‘negen tot vijf-ritme’ te hebben. Eerder onderzoek wees al uit dat het genetisch bepaald is of je een avond- of ochtendmens bent. Daarom passen flexibele werktijden vaak veel beter voor de verschillende avond- en ochtendmensen. Werktijden die aansluiten op jouw persoonlijke biologische klok zijn een stuk gezonder. Maar ja, probeer dat maar eens aan je baas uit te leggen.

Wat is jouw mening over het invoeren van flexibele werktijden? Laat het ons weten in de reacties!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

 Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay