Deze zes tips helpen je op weg naar een platte buik

Een makkelijk stappenplan voor een platte buik

Hoe erg je ook je best doet in de sportschool en de keuken: vaak houden vrouwen toch nog een beetje last van een buikje. Helemaal niet erg natuurlijk, maar wil je deze graag weg hebben? Dan kunnen deze zeven tips je zeker op weg helpen! 

1. Let op je voeding

Een beetje een inkoppertje natuurlijk, maar een sixpack begint wel echt in de keuken. En dan hebben we het niet alleen over minder calorieën, maar ook over zo natuurlijk mogelijk eten. Laat kant-en-klare maaltijden staan, drink zo min mogelijk frisdrank en eet genoeg vezels. Dit helpt je niet alleen bij afvallen, maar zorgt er ook voor dat je minder vocht vasthoudt en je niet meer zo opgeblazen voelt.

2. Water!

Wil je gewicht kwijtraken? Dan is het belangrijk om veel water te drinken. Suikerrijke drankjes stapelen zich op rond je middel en zorgen voor dat buikje waar je zo’n hekel aan hebt. Daarnaast kan het zijn dat je veel vocht vasthoudt. Je denkt dan juist misschien dat je minder water moet drinken, maar dit is niet waar. Drink juist meer water!

3. Bewegen

Ook een inkoppertje, maar om een strakke buik te creëren heb je toch echt een lager vetpercentage en spieren nodig. Ga dus eens wat vaker krachttraining doen of dat rondje hardlopen. Bewegen helpt bij een goede spijsvertering, het opbouwen van spieren en het verliezen van vet. Daarnaast voel je je er altijd beter door!

4. Houding

Lijk je altijd wel zwanger maar ben je helemaal niet zo zwaar? Misschien moet je eens op je houding letten. Loop en sta je namelijk altijd met een holle rug, dan lijk je buik automatisch boller. Daarnaast krijg je met een holle rug sneller zwakke buikspieren: sta je met een rechte rug dan span je je core aan en train je je buikspieren.

5. Stress

Vermijd stress zo veel mogelijk. Van stress kunnen we namelijk snel aankomen: het stresshormoon cortisol zorgt er namelijk voor dat er vet in je lichaam opgeslagen wordt. Daarnaast kan stress zorgen voor hongeraanvallen waardoor je ongemerkt meer gaat eten.

6. Slapen

En dan als laatste: slapen. Probeer echt een goede nachtrust te pakken. Slaap je heel weinig, dan heb je een grotere kans op overgewicht. Daarnaast is een goede nachtrust essentieel als je stress wilt vermijden. Gelukkig helemaal niet vervelend om te doen!

Lees ook: De top 7 van manieren waarop jij je prachtig geverfde haar verpest

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels