5 extra ingrediënten om je pannenkoek nóg lekkerder te maken

ingredienten pannenkoek

Wat dacht je van pannenkoeken met Licor 43?

Van pannenkoeken kunnen we geen genoeg krijgen. Ze zijn heerlijk als lunch of avondeten, met wat spek, kaas of juist wat zoets zoals jam en stroop. Toch kun je nog veel meer kanten op met de traditionele pannenkoeken. Voeg er bijvoorbeeld een van deze vijf ingrediënten aan toe om je pannenkoek nóg lekkerder te maken.

Zo worden je pannenkoeken nog veel lekkerder!

1. Licor 43

Om een echt lekkere pannenkoek te kunnen maken hebben we een goed pannenkoeken recept nodig. Wanneer je dit recept onder de knie hebt kun je er extra ingrediënten aan toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een scheutje Licor 43 in het pannenkoekenbeslag? Op deze manier krijgen ze een zoete kick!

2. Nutella

Pannenkoeken gevuld met Nutella klinken verrukkelijk. En geloof ons, dat is het ook! Leg, voordat je aan de basisbeslag begint, een bakplaat bekleed met bakpapier klaar. Schep anderhalf lepel Nutella op het bakpapier in een ronde vorm. Herhaal dit 7 à 8 keer. Leg ze 15 minuten in te vriezer. Maak nu het beslag, schep een dunne laag in een verhitte pan en leg hier een bevroren Nutellaschijf op. Schep hier nogmaals wat beslag overheen en draai de pannenkoek na ± 4 minuten om. Dat wordt smullen!

3. Gin-tonic

Pannenkoeken met gin-tonic? Ja, zeker! Maak het basisbeslag maar dan met 250 milliliter melk minder en schenk hier een blikje gin-tonic (250 milliliter) bij. Je kunt natuurlijk ook de gin met tonic zelf doseren, als je maar probeert de 250 milliliter aan te houden. Met deze pannenkoeken is een girls night compleet!

4. Cacaopoeder

Heel simpel en erg lekker: cacaopoeder toevoegen aan je pannenkoekenbeslag. Zo maak je in een handomdraai chocoladepannenkoeken!

5. Koolzuurhoudend water en mayonaise

We horen je denken: dit voeg je toch niet toe aan je pannenkoekenbeslag? Wel als je van luchtige pannenkoeken houdt! De Japanners doen dit al jaren en maken door koolzuurhoudend water en mayonaise toe te voegen aan het beslag superluchtige pannenkoeken!

Lees ook: Gek op gin-tonic? Dan ga je dit nieuwe zomerdrankje heerlijk vinden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Pixabay