Fikse boete voor restaurant dat ‘speciaal vrouwenmenu’ hanteert 

Ging een vrouw met een man dineren in het restaurant? Dan kreeg zij een andere menukaart dan de man

Stel: je gaat als vrouw samen met je vriend, man of date dineren en je krijgt een andere menukaart dan je gezelschap. Hij krijgt de ‘gewone kaart’ en jij krijgt een andere menukaart onder je neus geschoven. Vreemd, toch? In een restaurant in Peru was dat tot voor kort wel het geval. En dat viel niet bij iedereen even goed. Het restaurant La Rosa Nautica werd namelijk flink op de bon geslingerd.

Autoriteiten gaven het restaurant een boete van 62.000 euro, omdat zij vinden dat het restaurant vrouwen discrimineert.

Vrouwenmenu

We horen je al vragen: wat was er dan zo verschillend aan het menu? Stonden er alleen salades op het vrouwenmenu en steaks op het mannenmenu? Nee, het zit net even anders. In het Peruaanse restaurant krijgen vrouwen een menu waarop de prijzen voor de gerechten niet vermeld staan. De man daarentegen krijgt een menukaart onder de neus geschoven waar de prijzen wél op vermeld staan. Hoe bizar is het dat je als vrouw niet weet wat je gerecht kost? Met name wanneer je hebt besloten dat jij de rekening graag op je wilt nemen.

‘Romantisch’

Het restaurant La Rosa Nautica beweert dat ze helemaal niet discrimineerde met het vrouwenmenu. Naar eigen zeggen hanteerde de eetgelegenheid het systeem zodat de vrouw van ‘een romantisch avondje met haar partner kon genieten, zonder zich druk te hoeven maken over de kosten’.

Discriminatie

Wij kunnen ons niet voorstellen dat menig vrouw haar partner de kosten op wil jagen. Een prijsindicatie zou wel fijn zijn, toch? Dat vindt het National Institute for the Defence of Free Competition and Protection of Intellectual Property ook. Zo is het instituut van mening dat vrouwen dezelfde toegang tot dezelfde prijslijst moeten krijgen. Het bleef niet bij een mondelinge waarschuwing, het restaurant werd flink op de bon geslingerd. La Rosa Nautica kreeg een boete van 62.000 euro.

Lees ook: Vergeet de high tea: in dit restaurant kun je genieten van een high cheese!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Lad Bible | Beeld: Unsplash