Cocktailliefhebbers opgelet! Zó maak je overheerlijke mojitocakejes!

mojitocakejes

Wij watertanden nu al

Hoewel het een van onze goede voornemens is om minder te snoepen, maken we voor deze cakejes graag even een uitzondering. Met deze frisse, zoete mojitocakejes haal je de zomer in huis en streel je je smaakpapillen. Waar wacht je nog op? Sla de volgende ingrediënten meteen maar in!

Wat een traktatie!

Wat heb je nodig voor 12 mojitocakejes?

Voor de cakejes:

  • 140 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram kristalsuiker
  • 80 mililiter (volle) melk
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 takjes munt + extra muntblaadjes om te garneren
  • 1 eetlepel limoensap
  • rasp van 2 limoenen + extra om te garneren
  • snufje baking soda

Voor de botercrème

  • 340 gram poedersuiker
  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels rum
  • 2 eetlepels muntmelk (dit ga je nog maken en blijft over)

Hoe maak je de cakejes?

  • Verwarm de oven voor en doe 12 muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
  • Schenk de melk in een pannetje en voeg hier de 2 takjes munt aan toe.
  • Breng de melk aan de kook en laat de melk daarna op een laag vuur staan voor 4 á 5 minuten. Laat de melk volledig afkoelen.
  • Zeef het zelfrijzen bakmeel, de basterdsuiker en de baking soda in een grote kom. Voeg de limoenrasp, roomboter en de eieren toe en mix dit met een handmixer tot een egaal mengsel.
  • Haal de muntblaadjes uit de melk en voeg 1 eetlepel melk en 1 eetlepel limoensap aan het beslag. Roer dit tot een geheel.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de cakejes gaar in ongeveer 22 minuten.
  • Maak ondertussen de botercrème. Doe de roomboter in een grote kom en klop dit met een handmixer luchtig.
  • Voeg de poedersuiker toe en mix dit rustig tot een geheel.
  • Schenk daarna 2 eetlepels muntmelk en de rum bij de botercrème en mix dit opnieuw voor ongeveer 3 minuten. Doe de botercrème vervolgens in de koelkast.
  • Haal de cakejes uit de oven en laat deze volledig afkoelen.
  • Verdeel de crème over de cakejes, doe de crème eventueel in een spuitzak.
  • Voorzie de cakejes van een muntblaadje en wat limoenrasp om het af te maken.
  • Geniet ervan

Lees ook: Om te huilen! Heel slecht nieuws voor chocoladeliefhebbers…

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cupcake Jemma | Beeld: Max Pixel