Deze Ferrero Rocher-brownie moet iedere chocoladefan een keer proberen

Alle chocoladefans opgelet!

Als je een echte chocoladefan bent, ben je ongetwijfeld ook een fan van Ferrero Rocher. De heerlijke chocoladesmaak met de lekkere nootjes… Nóg lekkerder is het wanneer al deze smaken samenkomen in een verrukkelijke brownie.

Wat heb je nodig voor 16 porties?

Voor de brownie:

  • 2 kleine eieren
  • 165 gram kristalsuiker
  • 80 gram pure chocolade
  • 80 gram roomboter
  • 25 gram cacao
  • 60 gram bloem
  • snufje bakpoeder
  • snufje zout
  • 30 gram hazelnoten, geroosterd en fijngesneden

Voor de Nutella-nougat:

  • 25 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 30 milliliter koffiemelk
  • 40 gram Nutella
  • 100 gram marshmallow fluff (verkrijgbaar bij Jamin)
  • 60 gram hazelnoten, geroosterd en fijngesneden
  • scheutje vanille-extract

Voor de topping:

  • 75 milliliter volle slagroom
  • 75 gram pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • hazelnoten ter garnering

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een brownievorm in.
  • Zeef de cacao, bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  • Klop in een andere kom de eieren en suiker tot een romig geheel met een handmixer, dit duurt ongeveer 4 minuten.  
  • Smelt de pure chocolade en de roomboter en laat dit afkoelen. Voeg dit daarna toe aan het ei-suikermengsel en roer dit tot een geheel.
  • Voeg daarna de droge ingrediënten en hazelnoten toe en mix het beslag tot een egaal mengsel.
  • Doe het beslag in een browniebakblik en bak deze voor 15 á 20 minuten. Laat de brownie vervolgens helemaal afkoelen. Maak ondertussen de Nutella-nougat.
  • Doe de boter, suiker en koffiemelk in een pan en verwarm dit op een laag vuur. Roer ondertussen tot alles met elkaar is vermengd.
  • Voeg daarna de Nutella, marshmallow fluf, hazelnoten en vanille-extract toe. Roer net zo lang tot alles goed is vermengd.
  • Verdeel de Nutella-nougat over de brownie.
  • Doe de brownie daarna in de koelkast.
  • Maak als laatst de topping. Smelt de chocolade en slagroom tot een geheel en schenk dit over de brownie. Laat dit even afkoelen en verdeel daarna de hazelnoten over de brownie.
  • Laat dit even rusten en dan is het eindelijk tijd om je heerlijke brownie in stukjes te snijden en ervan te genieten.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cupcake Jemma | Beeld: videostill Cupcake Jemma